четвер, 9 листопада 2017 р.

СТАЛКЕРИ ПО КРОВІ

З такою назвою у вересні 2017 року вийшла з друку нова книга нашого поета-земляка Олександра Петровича Гунька, яку 8 листопада він презентував міським поцінувувачам поезії у читальному залі центральної бібліотеки.
На початку презентації книги працівники центральної бібліотеки Сидоренко Р.Ю., заступник директора ЦБС та Суша Н.Л., бібліограф ЦБ, коротенько розповіли учасникам заходу про сталкерів - провідників в ризикованих і незвичайних умовах. Про те, що сталкери - це наші предтечі і сучасники. Провідники нової енергії відродження нації і людства. Спецпризначенці долі. Провісники майбутнього. Їхня розповідь супроводжувалася відео-показом. Потім ведучі читали вірші з різних розділів книги: про Майдан та війну на Донбасі (розділ «Клечальні прапори»), про Лесю Українку та Марка Шагала (розділ «Постаті»). 


Метафоричність і філософізм – характерні ознаки поезії Олександра Гунька. У новій книзі вони сповна проявилися й у низці віршів з розділів «Меч пам,яті», «Трипільський день», «Кишені у зірках», й у циклі поезій про йогу (в розділі «День йоги»), і в езотеричній цикл-поемі «Праарія», і в інтимній ліриці (в розділі «Крила бажань»). Саме вірші з цих розділів декламував для учасників презентації сам автор, бо ніхто так не розуміє своїх творів як сам автор - зазначили ведучі заходу.


Стислість вислову і оригінальність думки, вірність класичному віршу і схильність до авангарду робить нову книгу Гунька О.П. привабливою для читачів різних смаків та уподобань. Тому у багатьох слухачів після заходу з,явилося бажання придбати книгу Гунька О.П. з автографом автора.


Немає коментарів:

Дописати коментар