середу, 29 листопада 2017 р.

Акція "Україна моя вишивана"

З невеликого містечка Скала-Подільська, що на Тернопільщіні в Нову Каховку прибула велика мапа України, яку вишивають українці. Сьогодні велике полотно, розміром 3 м на 1,5 м потрапило у Центральну міську бібліотеку.
Бібліотекарі показали присутнім підготовлену слайд-презентацію про українську вишивку та розказали про книжки з фонду бібліотеки присвячені вишивці, народному костюму тощо. Кожен з учасників заходу отримав унікальну нагоду внести свою маленьку часточку до спільної справи, власноруч зробивши на  полотні кілька стібків.

Представляючи акцію, Олена Дмитрівна Михайленко, директор Новокаховської картинної галереї, розповіла, що  згодом над мапою працюватимуть у кожному регіоні, а потім вона  подорожуватиме Італією, Великобританією, побуває у  Ватикані та інших державах, в яких проживають численні українські діаспори. 












Тож українці всього світу візьмуть участь у створенні свого роду молитовного поля  єднання українців у любові до спільного генетичного коду нації – української вишиванки. Завершиться акція там, де брала початок, у Скалі-Подільській. Місцеві майстрині довершать роботу, а потім вишита карта як витвір мистецтва буде експонувалася у різних  містах та регіонах України.

Немає коментарів:

Дописати коментар