пʼятницю, 17 листопада 2017 р.

Мандрівка книжковим містом

До міської  бібліотеки для дітей завітали гості, яких давно чекали – учні 2-А та 2-Б класів ЗОШ№ 3.
Як приємно пройтись вулицями рідного міста з своїми однокласниками! А особливо, коли вас запросили у гості. І не просто у гості, а до великої  дитячої бібліотеки на екскурсію! Це цікаво. Другокласники це вже не первачки. Вони старші на цілий учбовий рік – тому вже гарно читають, вміють слухати, і запам’ятовувати.  
Школярі разом з бібліотекарем Ярцевою О.Л. здійснили мандрівку в історію книги, пригадали книжки із своїми улюбленими казковими героями, познайомились з загадковим залом «Абонемент», паном Формуляром і тітонькою Веселою книжкою. Вона запитала  у дітей: «Якими руками потрібно брати книжку?» На що отримала 61 вірну відповідь: «Чистими!».
Потім діти відвідали читальний зал для учнів 5-9 класів. Де бібліотекар Гайдай С.В провела з ними вікторину, познайомила з періодичними виданнями, книжковими виставками і розповіла скільки всього цікавого можна робити, будучи читачем старшого відділу.
 Мандрівка бібліотекою завершилась у читальному залі для дошкільників і учнів 1-4 кл. Тут школярів познайомили з журналами: «Смайлик», «Куля», «Дзвіночок», «Малюк Котя» і газетою «Колосочок». Маленькі читачі отримали інформацію про нові книжки які надійшли в останній час до бібліотеки, прослухали книжку Лоренца Паулі і Катрін Шерер «Лисичка йде до бібліотеки» і посміялись з веселих і дотепних віршиків Сашка Дерманського «Бигимоти не медмеді».
А потім читайликів чекало велике нагородження! Класні керівники в подарунок класу отримали від шкільної бібліотеки дипломи і конструктор «Лего», а кращі читачі шкільної бібліотеки отримали грамоти за читання від шкільного бібліотекаря. Це учні 2 –А класу: Калашнікова Аліна, Мешаков Даніїл, Чупров Даніїл та їх однолітки з 2-Б класу: Залеський Ростислав, Кисловська Поліна, Кулік Софія, Худченко Мар’яна .Кожен учень отримав «Пам’ятку для читача». Тож веселий настрій  і море емоцій було забезпечено кожному.
Бібліотекарі міської бібліотеки для дітей щиро вдячні класоводам 2-А та 2-Б класу за організацію заходу. І чекають своїх нових читачів!!!





Немає коментарів:

Дописати коментар