пʼятницю, 24 листопада 2017 р.

Лиха коса голодомору: 1932 – 1933 рр.

Міська бібліотека №2 для учнів  10-А класу  в бібліотеці СЗОШ №8 провела вечір -пам’яті  «Злочин без кари». Бібліотекар Ірина Рядних донесла до учнів інформацію про те, яку страшну трагедію пережила Україна в ті роки.
Присутнім був презентований відеофільм «Голод 33-го», у якому були представлені архівні документи, ілюстровані матеріали та спогади очевидців тієї страшної трагедії. Наприкінці заходу був проведений огляд літератури «І пам’яті свіча не згасне…», під час якого бібліотекар ознайомила присутніх з книжковими виданнями, у яких міститься інформація про голодомор в Україні.


Для більш глибокого розкриття теми в бібліотеці  була оформлена виставка-реквієм «Вже стільки років промайнуло, а біль у серці б’є і б’є …»

В Дніпрянській селищній бібліотеці для учнів 10 класу Дніпрянської загальноосвітньої школи пройшов урок історичної пам’яті, присвячений жертвам голодомору 1932 – 1933 років.
Урок розпочався символічним запаленням свічки на вшанування померлих під час цієї страшної трагедії українців. Під час заходу відбулась презентація книги «Голодомор 1932 – 1933 очима свідків Нової Каховки», 
з якої молоді люди зачитували уривки свідчень мешканців Дніпрян, вірші, роздивлялись фотографії, знайомилися з творами митців слова нашого краю,  присвячених цій жахливій події. 

Старшокласники переглянули відеоматеріали: документальний фільм «Голодомор. Ми пам’ятаємо!» та сюжет на ТСН «Народний спротив», а також ознайомилися з книжками тематичної полички «Пам’ять про Голодомор», виставкою фотографій мешканців смт. Дніпряни, які були свідками голоду. 
В кінці уроку підлітки поділилися своїми враженнями, підвели підсумки про отриману інформацію, яка не залишила їх серця байдужими.


Для учнів 8 класу Дніпрянської загальноосвітньої школи вечір-реквієм  у Дніпрянській селищній бібліотеці розпочався рядками вірша «Вічний монолог» («Я ще не вмер») та символічним запаленням свічки у пам'ять жертв голодомору на Україні.
Бібліотекар з учнями перегорнули  трагічні  сторінки історії нашої України. Діти мали можливість переглянути фрагменти документальних фільмів «Голодомор. Ми пам’ятаємо!» та «Злочин ХХ століття», познайомитися із спогадами своїх односельців, перегорнувши сторінки книги «Голодомор 1932 – 1933 очима свідків м. Нової Каховки» та зібрані документальні матеріали, ознайомилися з книжками тематичної полички «Пам’ять про Голодомор», а також прослухати пісні «Молитва» та «Свіча» Оксани Білозір. 

В кінці уроку діти зробили висновок, що допоки в серцях людей житиме пам’ять про трагічні сторінки української історії, є надія, що в нашому домі, у нашій державі запанує радість, добро і мир.


В Новолагерській сільській бібліотеці відбулася Акція «Запали свічку». Протягом дня читачі бібліотеки знайомилися з тематичною книжковою полицею «Ми маємо про це пам’ятати», провідний бібліотекар Балюк Л.Ю. коротко розповідала їм інформацію про жахіття Голодомору та пропонувала кожному помолитися за загиблими від голоду та запалити свічку пам’яті…





Немає коментарів:

Дописати коментар