пʼятницю, 17 листопада 2017 р.

Усі – ми різні, всі ми – рівні!

«Безумство є переконання, що всі люди
мають однаково думати про певні речі».
Вольтер.

16 листопада - Міжнародний день толерантності. Який запровадили у 1995 році за рішенням Генеральної Асамблеї ООН. Цього ж дня ЮНЕСКО ухвалило Декларацію принципів терпимості. У Декларації йшла мова про рівність усіх людей, незалежно від їхнього віросповідання, етнічної належності чи кольору шкіри. Толерантність – це єдність у різноманітті. Це не тільки моральний обов’язок, а й політична та правова потреба.Толерантність – це те, що уможливлює досягнення миру, сприяє переходу від культури війни до культури миру…
17 листопада до Центральної міської бібліотеки завітали восьмикласники ЗОШ №4 на комільфо-вечір «Толерантність – шлях до миру та гармонії». Бібліотекарі Сембратович Світлана та Акулова В’ячеслава розповіли присутнім, що у перекладі з латинської «tolerance» означає «терпіння». Ця тема особливо актуальна в наш час, коли в Україні четвертий рік йде війна. І нам українцям так потрібне терпіння.
Бібліотечні працівники допомогли дітям розібратись із різними проявами кращих якостей людини. Для глибшого розуміння теми провели вікторину, продемонстрували ряд відео та презентацію. Читали вірші Єрьоміної Вікторії «Дружба», Красоткіної Надії «Спвічуття», Миронова Андрія «Толерантність» та ін. В свою чергу шкільний бібліотекар Верішко Наталія розповіла про символ толерантності – квітку толерантності. Підсумовуючи все раніше сказане, молодь змогла зробити висновок, що толерантність – це милосердя, доброта, співчуття, повага, дружба, терпіння.
Наостанок побажали учням завжди залишались толерантними людьми, в які б життєві колізії вони не потрапляли:

16 листопада бібліотекарі міської бібліотеки для дітей вирушили з бібліовізитом до ЗОШ № 4, щоб разом із учнями 5-Б класу  здійснити подорож на планету Толерантність. Говорили про Добро,  яке є основою квітки на ім’я Толерантність, разом пройшли тестування «Чи терпимі ви?», слухали казку-притчу про батька, який навчив свого сина бути терпимим до людей, щоб не завдавати їм болю. Діти визначали поняття «толерантність» мовою різних країн світу, слідом за бібліотекарем закінчували фразу «Толерантна людина це…», слухали вірші про добро  та наприкінці зустрічі  спробували подарувати один одному посмішку та зробити символічний крок назустріч.



17 листопада до міської бібліотеки №2 на бесіду-диспут «Поштова скринька довіри» прийшли учні 9 «А» класу ЗОШ №10.
Учні послухали притчі, легенди  та вислови про толерантність. Взяли участь у асоціативних вправах. У формі бесіди-диспуту прийшли до висновку – щоб досягти успіху в житті, не витрачати сил на конфлікти, «побутові війни», доцільно сформувати в собі толерантність як рису характеру.



Нехай кожен із нас, наше місто, наша Україна завжди будуть планетою Толерантність для усіх жителів великої планети Земля.






Немає коментарів:

Дописати коментар