четвер, 14 квітня 2016 р.

Історія тут ожива


 Пам'ятник засновнику міста Херсон князю Потьомкіну Таврійському.
Пройдись по историческим местам
И возле памятника в тишине постой,
История здесь оживает, чтобы нам
О жизни рассказать былой.

Чтоб лишний раз напомнить о великом
Иль от беды порой предостеречь,
В день памятников мир весь призываем
Наследие истории беречь.

  18 квітня вся світова спільнота відзначатиме міжнародний день захисту пам'ятників та історичних місць. В читальній залі на вечір – зустріч, присвяченій цій даті,  зібралися члени літературно-музичного клубу "В колі друзів".
     Бібліотекарі Суша Наталія та Муренко Алла підготували підбірку цікавинок за темою. Гості переглянули слайд-презентації «Незвичайні пам'ятники: книги і першодрукарі», «Незвичайні пам’ятники України»,     відео  «7 чудес України» з інтернет-ресурсів.
     Бібліограф Спіжевська Маргарита познайомила гостей з новими надходженнями літератури. В час Великого посту особлива увага була привернута  до Софії Київської – книга Нікітенко Н. М. "Бароко Софії Київської".
     В Україні можна знайти багато дивовижних місць, про які навіть важко уявити. Члени клубу ділились  своїми спогадами про подорожі та знайомства з памятниками і історичними місцями, як України, так і зарубіжних країн. Біла Олена Сергіївна підготувала підбірку матеріалів про Свято-Введенську церкву – православний храм в місті Берислав – пам'ятник архітектури XVIII століття; Ткакчук Оксана – садибу князя П. Трубецького – одну з небагатьох збережених дворянських садиб Херсонщини.
Добрун Леонід Іванович зі своїм супутником баяном завжди бажаний гість в клубі.




Немає коментарів:

Дописати коментар