пʼятницю, 22 квітня 2016 р.

Заключний день Тижня молодіжної книги


      22 квітня до центральної міської бібліотеки завітали старшокласники ЗОШ №4 на слайд-показ «Краса, легендою повита», присвячений Світлому Воскресінню Христовому, Великодню.
Бібліотекарі розповіли, що у християн це свято називається Пасхою. 
 Це свято багате на різноманітні й величні богослужіння, церковні обряди, народні звичаї. Тож бібліотечні працівники допомогли молодому поколінню правильно зібрати святковий кошик. У якому мають бути: паска, яйця (писанки, крашанки, крапанки), шинка, ковбаса, сир, масло, свічка, хрін та сіль. Й не забули розповісти про їх магічні значення. 
А щоб ніхто не забував обряди та звичаї свого народу, запропонували прийняти участь у грі «Передчуття свята». За участь у грі всі отримали у подарунок листівки. Під час проведення заходу були представлені поезії: П. Воронька, С. Рачинця, В. Сосюри, Т. Шевченка та ін. В продовж всього заходу демонструвались слайди по даній темі. 
На тематичній поличці, окрім книжок, були розміщені роботи бібліотекарів: витинанки, голуби, корзинки, декупаж. Зараз у навчальних закладах нашого міста, напередодні свята, проходять майстер-класи по виготовленню пасхальних прикрас. Тому бібліотекарі радо розповіли юнацтву, як можна власноруч зробити витинанки, крашанки,  та ін. 


Свято Пасхи недалечко,
Люди звичай бережуть, –
Розмальовують яєчка,
Пишні пасочки печуть.
Святкування йде віками, –
Це такі чудові дні:
В гості йти, під рушниками
Страви нести запашні.

От і міська бібліотека №2 запрошує переглянути книжкову виставку «Свято Великодня йде до хати».

Немає коментарів:

Дописати коментар