середу, 13 квітня 2016 р.

Там, де ти живеш

 «Схаменіться! будьте люди,
Бо лихо вам буде…»
Т.Г. Шевченко.
З 1998 року згідно з Указом Президента України «Про День довкілля» № 855/98, щороку в третю суботу квітня відзначається Український день довкілля. В 2016 році  цей день припадає на 16 квітня.
В принципі, поява цього свята пов'язана не з подіями в самій Україні, а з проведенням Стокгольмської конференції. Саме на річницю цієї події і була призначена дата свята. Конференція, що відбулася в Стокгольмі (1972 р.), зіграла вирішальну роль в глобальному екологічному русі. Цього дня громадські організації проводять заходи, спрямовані на поліпшення стану навколишнього середовища, очищення водних джерел, озеленення, збереження заповідних об’єктів, поширення екологічних знань.
Світ, який оточує нас, дуже крихкий, ніжний, тендітний, І ламається він щоразу там, де грубо й жорстоко ставляться до живого, красивого і неповторного. Нова Каховка – це перлина на березі Нижнього Дніпра. В ній злилися воєдино прохолодне дихання величної річки, гарячий подих скіфського степу, ніжний шелест парків, садів та скверів.



Пріоритетом для бібліотеки являється поширення і пропаганда ідей охорони природи, виховання любові та дбайливого ставлення до неї. З цією метою 13 квітня було проведено еко-рейд «Збережімо природу!». Особливу увагу бібліотекарі звернули на правила поведінки на природі. А саме: не смітіть, не розводьте багаття, не рубайте дерев, не шуміть, не зривайте й не топчіть рослини та ін.
Різноманітна матінка-природа:
Блакитні річки, квіти і ліси,
Та, щоб не втратила вона своєї вроди,
Ти часточку душі в її збереження внеси.
Саджай квітник, дерева не ламай,
Оберігай тварин, пташок, комах.
І біля річки сміття ти не лишай.
Краса настане у твоїх краях!


Мешканцям міста, які долучилися до заходу, були подаровані пам’ятки «Правила поведінки на природі».



Берегти цей світ, охороняти його – святий обов’язок людини!

Немає коментарів:

Дописати коментар