пʼятницю, 8 травня 2020 р.

Майстер-клас «Квітка для матусі». Приготуйтесь до Дня матері!


У багатьох країнах світу відзначають День матері 13 травня. В Україні – цей день відзначається в другу неділю травня відповідно до Указу Президента України від 10 травня 1999 року № 489/99. У 2020 році День матері відзначатимуть 10 травня.
Безумовно, День матері – це одне з самих зворушливих свят, тому що кожен з нас з дитинства і до своїх останніх днів несе в своїй душі єдиний і неповторний образ – образ своєї мами, яка все зрозуміє, простить, завжди пожаліє і буде самовіддано любити незважаючи ні на що.
В цей день ми від усієї душі вітаємо дорогих мам з їх святом. Хай світлом і добром відгукуються в душах дітей ваші нескінченні турботи, терпіння, любов і відданість.
Бібліотекарі підготували онлайн майстер-клас «Квітка для матусі»
Любі наші користувачі – школярі. Пропоную вам приготувати гарну квіточку та привітати своїх матусь у неділю – 10 травня зі святом!
1. Для виготовлення квітки вам знадобиться:
– 2 листа формату А4 (один зелений, другий будь-якого кольору);
– 12 маленьких прямокутних листочка розміром 9*5см та 2 розміром 9*7 см;
– олівці, ножиці, клей. 

2. Маленькі листочки складаємо навпіл та малюємо на одному  лінію по якій треба відрізати, щоб вийшла пелюстка квітки. На зеленому малюємо листочок. 

3. Вирізаємо усі заготовки. 

4. Беремо лист А4, клеїмо на нього імітацію лісової галявини. Олівцем намічаємо де буде знаходитись серединка вашої квітки. Потім приблизно викладаємо свої пелюстки на папір, щоб бачити, як треба їх приклеїти. 

5. Увага! Клей наносити лише на половинку пелюстки, яка лежить на папері! Інша половинка не приклеюється! Обережно, поступово, наклеїти всі пелюстки. 

6. Останній етап: оформити стебло квітки. За бажанням можна домалювати олівцями все що ваша уява забажає. 

7. Сховайте свою чарівну квітку і дочекайтеся недільного ранку 10 травня. Зранку привітайте своїх матусь теплими словами!

Немає коментарів:

Дописати коментар