вівторок, 5 травня 2020 р.

«Пам’ятати заради майбутнього»


    8–9 травня Україна традиційно вшановує День пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні
    75 років тому замовкли громи Другої світової війни – одної з найжорсткіших і найкривавіших  в історії цивілізації воєн. Для України війна обернулась національною трагедією, що поглинула мільйони людських життів, перетворила на згарища й руїни міста і села, знищила промисловість і сільське господарство, завдала величезної шкоди науці й культурі.
    У ці дні важливо нагадати про непересічну роль українців у перемозі Об’єднаних Націй у Другій світовій війні, висловити повагу всім борцям проти нацизму, увічнити пам’ять про загиблих воїнів, жертв війни, воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людяності, скоєних у ці роки.
    До Дня памʼяті та примирення і 75-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939 – 1945 років Осадча І.В, провідний бібліотекар  Новокаховської Центральної бібліотеки підготувала презентацію  «Пам’ятати заради майбутнього».
    Пропонуємо вам ознайомитись із виданнями в яких автори не виконують ідеологічне замовлення, насамперед прагнучи наукової об’єктивності, неупередженості позиції та зваженості оцінок. Це дозволяє кожному з нас самому робити висновки. Адже «Хто не пам’ятає свого минулого, той не вартий свого майбутнього» (М. Рильський) Отож перегорнімо  сторінки  книг, що спростовують  чимало  міфів. 
Бажаючим переглянути презентацію натисніть на посилання: 



Немає коментарів:

Дописати коментар