середу, 6 травня 2020 р.

6 травня – Міжнародний день без дієт


У цю пору року багато хто з нас починає замислюватись про літні місяці, коли люди оголюють свої тіла, одягаючись в шорти, купальники, безрукавки. Нас починає турбувати «зайва» вага, з’являються думки про те, як би його позбутися, і дієта – перше, що приходить нам в голову. І ось, ми вже займаємося цим і повністю занурюємося в різноманітні дієти.
Давайте сьогодні ми всі зітхнемо з полегшенням. Адже в цей день у нас є вагомі підстави відійти від дієт, що сковують нас, відкинути думки про них і дозволити собі розслабитися.
Дієти не завжди допомагають нам досягти бажаної втрати ваги. Дієтологи стверджують, що в середньому люди, які слідують інтенсивним програмам по зниженню ваги, втрачають 10% своєї ваги тільки для того, щоб повернути дві третини цієї ваги вже протягом року, і майже все назад – протягом п’яти років.
Дальше.
Міжнародний день без дієт був створений в 1992 році Мері Еванс Янг. Вона є директором британської групи «Diet Breakers». Після особистого досвіду пережитої нею нервової анорексії вона стала допомагати людям цінувати себе такими, якими вони є, цінувати тіло, яке у них є. Молода британська феміністка стала жертвою анорексії через шкільні знущання, бо її вважали «товстою». Згодом їй вдалося побороти цю небезпечну для життя недугу.
У травні 1992 року Янг організувала проведення першого Дня без дієт. Спочатку передбачалося, що це буде Національний день без дієт тільки у Великобританії. Однак за тиждень до заходу була проголошена інша подія, Міжнародний день наведення порядку на робочому місці, яка надихнула її зробити це свято також і міжнародним. Перший День без дієт став датою, яку відзначали всього трохи більше десятка жінок. Вони влаштували пікнік у Гайд-парку в Лондоні. Вік присутніх варіювався від двадцяти одного до сімдесяти шести, у всіх були стікери, присвячені цій події. Але незабаром почався дощ, і Мері довелося перенести пікнік до себе додому.
До 1993 року жінки в багатьох інших країнах також планували святкувати Міжнародний день без дієт. Американці, особливо з Каліфорнії, Техасу, Нью-Мексико і Арізони, були стурбовані тим, що ця дата співпала зі святкуваннями Сінко де Майо в південних штатах. Для Янг не мало особливого значення, коли саме призначити дату заходу, і Мері погодилася перенести її на 6 травня. За випадковим збігом це був її день народження.
Ініціатива стрімко знайшла відгук в США, Канаді, Австралії, Новій Зеландії, Індії, Ізраїлі, Данії, Швеції та Бразилії.
З 1998 року Міжнародний день без дієт став проводитися спільно з International Size Acceptance Association і National Organisation for Women, які спонсорують подібні дні.
Символом Міжнародного дня без дієт є блакитна стрічка.
Після завершення карантину запрошуємо вас до бібліотеки де ви зможете підібрати рецепти для будь якої нагоди вашого життя. 

Немає коментарів:

Дописати коментар