пʼятницю, 18 жовтня 2019 р.

«Рідна земле моя, ти козацькою славою щедра»


Я знаю вас, нащадки запорожців, 
Я вірю вам, і низько б’ю чолом. 
Дивлюсь на вас і вірою займаюсь, 
І б’ю  поламаним крилом.
                                           Олександр Олесь

Година спілкування відбулася в юнацькій бібліотеці, з метою виховувати патріотичну свідомість молоді, розвивати бажання стати гідними  громадянами України; вшанувати пам’ять учасників АТО на сході України; викликати гордість за українських воїнів, бажання допомогти їм, співчуття до поранених і загиблих.


Гості заходу: Лейтенант 57-ї мотопіхотної бригади Ігор Борисович Феоктистов, прес-офіцер, сержант Лідія Іванівна Василенко - сімейна пара, солдат термінової служби Нацгвардії, читач бібліотеки Іван Маркогоненко, який відслужив термінову службу, директор муніципальної охорони, учасник АТО, член громадської організації «Біла стріла» Нечеса Михайло Миколайович, музиканти-скрипалі музичної школи Марія Жаркова, Ліза Корецька та їх викладач Лідія Геннадіївна Буравцева.


Усі зібралися у святковій, затишній залі щоб засвідчити свою повагу всім захисникам наших домівок, які здатні завжди підставити своє сильне плече чарівній половині людства, всім, хто потребує і відзначити свято – День захисника України та День козацтва. Бібліотекарі підготували книжкову виставку «За Україну, за долю, за честь і волю», використовуючи історичну літературу про часи козацтва, розбудову незалежної України та сьогодення, а ще книжкову полицю «Ми прагнемо миру».
Ігор Борисович Феоктистов офіцер 57-ї мотопіхотної бригади при спілкуванні з молоддю, наголосив, що військові традиції не вмирають, доки існує сам народ, доки розвиваються його збройні сили. Лідія Василенко згадала, як прийшла до лав Української Армії та поділилася своїми враженнями від участі в бойових діях. Михайло Миколайович Нечеса розповів про службу в АТО, в Іловайську, про роботу в громадській організації «Біла стріла». Іван Маркогоненко поділився, як став військовим, передав свої почуття від нових вражень володіння сучасною зброєю. Поспілкуватися та задати питання військовим до бібліотеки прийшли учні ЗОШ № 4 з бібліотекарем Наталією Верішко.


Працівники юнацької нагадали учасникам години спілкування, що ми віддаємо данину любові та поваги захисникам України, шановним учасникам бойових дій в гарячих точках та на Сході держави. Щиро побажали високих звершень на благо розквіту Великої Української Держави! Дівчата, юні музиканти, професійно виконали твори: Кравчука «Гумореску» та Скорика «Мелодію».


 Молодь слухала, як зі струн зривалася мелодія, що розповіла з радістю і сумом про «саме життя, що жити всім велить».

Немає коментарів:

Дописати коментар