вівторок, 15 жовтня 2019 р.

Перший клас - в бібліотеку в перший раз!


      Книга – це один з головних засобів навчання, розвитку та душевної насолоди. Спілкування з книгою допомагає оволодіти певними знаннями. Читати систематично й осмислено дітей навчає школа, а бібліотека допомагає  залучати  до читання книжок, пропагує книгу, розвиває художній  смак і самостійність суджень дітей.



      Саме з цією метою 11 жовтня, у міській бібліотеці №2 було організовано  пізнавально-оглядову екскурсію під назвою «Перший клас - в бібліотеку в перший раз!». Маленькі гості, а саме учні 1-А класу ЗОШ №10, вперше завітали в чарівну оселю дитячої книги, яка не залишає жодну дитину байдужою.
    Тут їх зустріло розмаїття цікавих, яскравих книг, газет та журналів. Новенькими палітурками книги посміхнулися до малечі та повели їх у чарівний світ принцес та принців, фантастичних пригод та мандрів. Школярі із задоволенням розглядали стелажі, дивуючись великій кількості книг, що стоять на книжкових полицях. 


  Хлопчики та дівчатка познайомилася з правилами користування бібліотекою та книгою.  Діти жваво цікавилися книгами та журналами, відповідали на запитання вікторини, а також слухаючи пісні із казок, відгадували їх назви. Крім того, бібліотекар поінформувала, що у бібліотеці є чимало дитячих періодичних видань, серед яких: «Куля», «Жасмин», «Колосок», «Єралаш», «Однокласник», «Ёжик» та ін.


    Екскурсія справила на дітей велике враження. Вони тепер з нетерпінням чекатимуть, коли стануть читачами бібліотеки, втім деякі ними вже є.

Немає коментарів:

Дописати коментар