понеділок, 7 жовтня 2019 р.

Книжкова премія "Еспресо. Вибір читачів 2019".


Телеканал "Еспресо" три роки поспіль проводить книжкову премію, головною відмінністю якої є те, що переможців визначатимуть читачі в бібліотеках.
Протягом червня оргкомітет приймав заявки від видавництв на участь книжок у Премії (загалом 146 книг від 38 видавництв) за двома номінаціями - "Література для дітей та підлітків" та "Література для дорослих".
Протягом липня експертне журі у складі 24 осіб (відомих журналістів та літературних критиків, письменників, професорів українських вузів та літературознавців) визначали, які 3 книги в кожній з номінацій перейдуть у фінальний етап.
Протягом жовтня переможця серед 3-х фіналістів мають обрати читачі в бібліотеках по всій Україні. Переможці Премії будуть оголошені наприкінці листопада 2019 року в ефірі телеканалу "Еспресо" і на сайті espreso.tv.
Телеканал "Еспресо" прагне відзначити найкращі вітчизняні літературні новинки року, популяризувати бібліотеки України, омолодити аудиторію бібліотек, підтримати в Україні інтерес до читання рідною мовою.
Бібліотеки ЦБС, і зокрема бібліотека м. Таврійська,  вирішили допомогти телеканалу у цій шляхетній місії - і провести голосування у своїй бібліотеці. У свою чергу, "Еспресо" безкоштовно надав 6 літературних новинок - по три у кожній номінації, які вийшли у фінал.  Голосування за кращу книгу стартувало!
Запрошуємо всіх небайдужих до читання і української книги взяти участь у визначенні переможців!

Немає коментарів:

Дописати коментар