вівторок, 12 червня 2018 р.

«Profiліц» у «ПрофіКепмі»!!!

Нова Каховка долучилася до міжрегіонального  інноваційного проекту з профорієнтації !!!
Дивіться на Херсонщину очима новокаховської молоді)!!!
Саме ці юнаки і дівчатка протягом всього проекту будуть ходити вулицями і стежками, тропами і населеними пунктами, шукати, розкривати і дивувати самобутністю нашого краю.


Тож, знайомтеся:  весела, амбітна, і однаково неподібна  команда Новокаховського техніко-економічного ліцею - «Profiліц».


Найперше ліцеїсти подалися до Центральної міської бібліотеки, бо саме ця бібліотека є методичним центром, саме тут зберігаються рідкісні матеріали і книжки з краєзнавства. Організована в липні 1953 року, сьогодні головна бібліотека Новокаховської ЦБС є сучасним інформаційним центром у місті.

Про літературне краєзнавство з учасниками команди говорила провідний бібліотекар Осадча Ірина Василівна.



Побували ліцеїсти у краєзнавчому відділі, в якому зберігаються література про область в цілому, а також матеріали про історичні і культурні особливості міста.


Крім того познайомилися з творчістю місцевих письменників, а також згадали імена, тих хто прославляв наш край у спорті і мистецтві.


Бібліотекарі центральної міської бібліотеки пообіцяли команді надавати для використання всі матеріали, пов’язані з Херсонщиною та забезпечувати молодь бібліографічною інформацією.
Свої враження і емоції  від побаченого «Profiліцівці»  фіксуватимуть на світлинах і записують у блокноти.
Отож, краща цитата дня  від «Profiліц»: «Бібліотека зберігає інформацію, яка допоможе розвити наше уявлення про історію міста»!

Прогулюючися Історичною вулицею можна вдивувати багато цікавого…
От і привела доріжка  команду «Profiліц»  до міської Картинної галереї. 

Учасникам пощастило, бо зустрічала їх натхнена і любляча мистецтво Михайленко Олена Дмитрівна.



Оскільки, любов – справа всеохоплююча, вже через декілька хвилин, школярі перетворилися в справжніх поціновувачів, слухаючи, дивлячись і вражаючись.
Отож,  історія Новокаховської  Картинної галереї почалася в 1961 році, коли молодий одесит Альберт Гавдзинський подарував  Новій Каховці 237 своїх картин. Етюдні роботи художника зберігають в теках і кожного року оновлюється постійнодіюча виставка майстра.




Картинна галерея містить фонди, які відносяться до Державного фонду України, зберігаючи більше 1000 експонатів, один з найстаріших – картина 1917 року.
Крім того в галереї проходять персональні виставки художників і майстрів декоративно-прикладного мистецтва Херсонщини та інших регіонів України, виставки самодіяльних художників, виставки дитячої творчості.
Цього дня ліцеїсти милувалися роботами Анастасії Ярошевич, художниці з Кривого Рогу,  вподобали випускні роботи учнів Школи мистецтв.



Аж дві цитати потрапили до чарівного записничка: 
«Мені дуже рідко не буває нудно в таких місцях. Але сьогодні було більш ніж цікаво»
 «Мистецтво дуже надихає на нові роздуми».

А який настрій подарує вам Картинна галерея міста Нова Каховка? 


Немає коментарів:

Дописати коментар