четвер, 14 червня 2018 р.

Екологічний квест


Послухай, як трава росте,
Напоєна дощами,
І як до тебе рідний степ
Шепоче колосками.
Послухай, як струмок дзвенить,
Як гомонить ліщина, -  
З тобою всюди кожну мить
Говорить Батьківщина.

 Всі ми зобовязані своїм життям планетіпрекрасній і єдиній Землі-матері. Зеленій від лісів, синій від океанів, жовтій від пісків. Наша планета – найбільша таємниця і диво. Вона зберігає в собі найпотаємніші загадки від зародження життя до прийдешніх доль людства.
Тому, зберегти природу означає зберегти життя.  З такими словами звернулась до юних читачів Грек Т. А., провідний бібліотекар Піщанської сільської  бібліотеки, оголошуючи початок екологічного квесту «Світ в твоїх руках». 


Захід був проведений з метою формування у читачів-дітей та підлітків основ екологічної культури, правильного  ставлення  до навколишньої природи, до себе і до людей; популяризації літератури екологічної та природничої тематики.
Квест – це ігрова пригода, під час якої учасники пройшли 8 станцій для досягнення мети.



Команди отримали дороговказні листи з назвою пунктів: Квіткова, Логічні ланцюжки, Золоті розсипи смітників, Екологічна розминка, Екологічні ситуації, Похідна, Світ води, Народні прикмети. Учасники гри-квесту розгадували складні інтелектуальні завдання і головоломки, відгадували загадки про рослинний і тваринний світ, збирали пазли, просуваючись від однієї екологічної станції до іншої. За успішне виконання завдань гри на кожній станції учасники отримували бали. Цікавим і пізнавальним було знайомство з книжковою виставкою «Душа природи чуйна і ласкава», а також  перегляд презентацій «Цікавинки про повітря», «Екологічні проблеми України».



 Ціла година веселощів, азарту, гарного спортивного настрою, духу співпереживання, лідерства, перемоги – ось результат гри-подорожі екологічного квесту «Світ в твоїх руках».



Немає коментарів:

Дописати коментар