середу, 6 червня 2018 р.

Літо на бібліотечних островах

Літо – найулюбленіша пора для всіх дітей та дорослих : пора подорожей, нових знайомств, відпочинку. Цікаво і змістовно проводять свій вільний час юні читачі дитячої бібліотеки. Діти не тільки читають книжки та періодичні видання, а й беруть участь у різноманітних конкурсах, грають у настільні ігри, спілкуються з друзями.
Розпочались найдовші канікули, щоб вони були безпечними і приносили тільки радість бібліотекарі молодшого відділу міської бібліотеки для дітей провели з дітьми пришкільного оздоровчого табору гімназії годину безпеки «Правила поведінки на природі». Дітям розповіли як відпочивати на  природі, щоб не втрапити у халепу.




А допомагали в цьому літературні герої  В.Драгунського – Дениско Корабльов та Мишко Слонов. З цими хлопчаками на сторінках книги відбуваються великі та маленькі неприємності з яких хлопці виходять переможцями завдяки своїй дружбі. А діти, що прийшли на захід також вміють дружити та спілкуватись і гарно проводити час за межами Інтернет. Хоча б за настільними іграми в улюбленій бібліотеці!

Читання завжди було одним із найпоширеніших видів дозвілля. Відкриваючи книгу під час подорожі, можна не лише перенестись в будь - яку частину світу, а й надихнутись на нові пригоди. «Діти капітана Гранта» Жуль Верна стали чудовим чтивом не лише для школярів, а і для їхніх батьків. Завдяки цьому твору багато дітей полюбили мандри та географію. Гострого розуму та винахідливості, благородства та почуття товариськості їх вчить «Острів скарбів» Роберта Стівенсона. Не пасувати перед труднощами, вміти подолати людську несправедливість, пережити зраду допоможе книжка «Прыжок за борт» Джозефа Конрада. Багато книжок є на книжкових островах серед полиць сектору абонементу старшого відділу.


Тож, якщо ви залишилися вдома, завжди можна цікаво і змістовно провести час у бібліотеці, як це роблять члени літературного клубу «читацький кемпінг для Всезнайок» зібравшись на бібліотечний флеш-моб "Літо на бібліотечних островах".
 Міська бібліотека для дітей чекає на всіх прихильників корисного дозвілля і знайте, що у книжок канікул не буває.

Немає коментарів:

Дописати коментар