понеділок, 18 червня 2018 р.

Віртуальна подорож – «Історія Херсона, відома і невідома»

У читальному залі центральної бібліотеки відбулася віртуальна подорож – «Історія Херсона, відома і невідома», для членів клубу «У колі друзів».
Бібліотекар Ісакова Євгенія розповіла історію створення міста Херсон та Херсонщини взагалі. Продемонструвала відео «Історія Херсону» та «Історія Херсонського краю». Бібліотекар зауважила, що Херсон відіграв значну роль у творенні української державності, після повалення самодержавства тут була створена політична організація «Українська Хата», що стала основним джерелом ідей національної незалежності на всій Херсонщині.


Сьогодні Херсон — значний аграрний, індустріальний, торговельний, освітній та культурний осередок. Обласний центр – 16-те місто за кількістю населення України.
Бібліотекар зацікавила членів клубу 10 фактами про Херсон. Присутні і неуявляли, що на вулиці Суворова росли пальми. У далекому 1957 році в Херсон прибуло 14 вагонів з незвичайними подарунками місту від грузинського народу. Всередині знаходилися такі саджанці субтропічних рослин, як пальми, лимони, кедри, дуби, гліцинії, виноград, кипариси. Через кілька днів всю цю красу розсадили на вулиці Суворова і в центральній частині міста. Чи варто говорити, що рослини занадто теплолюбні для нашого клімату і протрималися лише до першої зими. Після чого були благополучно замінені на платани, які ми можемо спостерігати й донині.


Запрошені гості поділилися своїми спогадами навчання у м. Херсон у 1955 році, коли ще не було тролейбусних ліній та проспект Ушакова був вимощений бруківкою вулицею яка мала назву Говардівська.


Немає коментарів:

Дописати коментар