понеділок, 4 червня 2018 р.

Чарівний світ дитинства

З 29 травня у молодшому відділі міської бібліотеки для дітей почали святкувати канікули та День захисту дитини, який припадає на перше червня. Коли хлопчаки та дівчатка посміхаються, то і дорослим теплішає на серці. А сонце виблискує так, що хочеться заспівати і погратись з друзями, погортати нову цікаву книжку чи журнал. І все це можна зробити у стінах дитячої бібліотеки. Візьміть з собою найкращих друзів та гарний настрій.  А як у, бібліотеці буває весело переконайтеся самі переглянувши світлини з літературно-розважальної програми "Казкова країна добра і краси"! 






Міська бібліотека №2 запросила на перегляд лялькової вистави «В гості до казки» дітей з літнього табору  СЗОШ №8.
Дитяча аудиторія - найщиріша у світі, обманути її дуже важко. Дітям цікавий ляльковий театр, бо вдома у них є різні іграшки, але вони не рухаються і не ходять, нічого не розповідають і нічого не запитують. А тут ляльки все вміють і, крім того, ведуть з малечею цікаву розмову. Глядачів працівники бібліотеки вирішили захопити сценічним дійством і тим самим залучити нових користувачів до бібліотеки і читання.



Казка про дівчинку, яка не любила читати та погано поводилася з книжками, зацікавила дітлахів. Вони співпереживали із героями вистави, сміялися, хвилювалися і бурхливо реагували на захоплюючі епізоди. Особливо вразило хлопчиків і дівчаток чарівне перетворення Катрусі на стару, горбату Бабу Ягу. Діти впоралися з усіма випробуваннями та допомогли головній героїні знову стати дівчинкою.  Після закінчення вистави бібліотекарі познайомили школярів з дивовижними ляльками, які оживають, розмовляють і дарують казкову насолоду.

Бібліотека – це не тільки місце в якому можна почитати книжку, це ще й - величезний простір для виховання творчої особистості. 

Тому до захоплюючого заходу були залучені бібліотечні волонтери Горбачова Віолетта, учениця 5-го класу СЗОШ №8 та Усачов Сашко, учень 6-го класу НВК №2, які зіграли головних героїв казки.
У ляльковому театрі бібліотеки позитивна енергетика, мабуть тому, що чарівне дійство об’єднує душі гарних і добрих людей – бібліотекарів і дітей.

Напередодні Дня захисту дітей до Таврійської міської бібліотеки на літературно-художній вернісаж «Світ дитинства» завітали діти зі шкільного табору «Орлятко», який працює при Таврійській школі № 5.
В супроводі вихователів Ольги Бутенко, Ілони Пилявських і Катерини Іваниної прийшли два загони – «Сонечко» і «Друзяки». Діти принесли на вернісаж свої малюнки, з яких журі вибрало 10 кращих.
Валентина Ярова, завідуюча Таврійською міською бібліотекою, та Ірина Півторак, бібліотекар читального залу, влаштували гостям привітну зустріч. 
Ірина Василівна розповіла їм, чому святкується День захисту дітей, прочитала вірш «Мир на Землі», загадувала дітям загадки, завела розмову про дружбу та попросила дітей розповісти, як вони вміють дружити, миритися, якщо посварилися з другом, які «мирилки» знають, навчила їх новим. Після чого діти дивилися мультфільм про дружбу.


Веселощі тільки починалися – Ірина Василівна запропонувала гру, хто більше назве слів про літо і відпочинок. Діти називали слово і передавали сусіду повітряну кульку. Хто не зміг назвати відповідне слово, вибував з гри. Останній, хто залишився з команди з чотирьох чоловік, отримав кульку, як приз.


Діти веселились, танцювали – ніхто не нудьгував. Після того, як бібліотекар прочитала вірш «Дайте дітям олівці», а діти переглянули відео «Я малюю цей світ», незалежне журі визначило переможців виставки малюнків, які отримали солодкі призи. 



Втім, смачні цукерки Ірина Василівна роздала всім маленьким гостям і запросила приходити до бібліотеки і записуватися на абонемент.
Наостанок діти подивилися мультфільм «Казка про дружбу».


В Обривській сільській бібліотеці для юних читачів була проведена вулична акція «Міняю кульку на віршик». Кожен учасник цієї акції пригадав та розповів віршик, отримавши у подарунок кульки. Також маленькі відвідувачі бібліотеки ознайомилися з книжками та малюнками, які були представлені на книжковій виставці «В літні канікули з цікавою книгою».





Немає коментарів:

Дописати коментар