пʼятницю, 27 квітня 2018 р.

Продовжується Тиждень молодіжної книги

В юнацькій бібліотеці продовжився Тиждень молодіжної книги.
В читальному залі бібліотеки відбулися масові заходи: вечір-релакс «Вектор молодіжного читання», бібліографічний огляд нових книг, що отримує бібліотека за Всеукраїнською програмою «Нова українська книга». та огляд  часописів «ЇЇ величність – Преса»,  що отримує бібліотека, завдяки спонсорам.  У заходах взяла участь молодь: учні гімназії, студенти ВПУ. 

На зустріч з молоддю в читальний зал бібліотеки прийшли: Дмитро  Кириченко – поет, лауреат літературної премії ім. Анатолія Бахути та  Влада Лупанова, майстер сценічного читання поезії, читачка бібліотеки, лауреат багатьох конкурсів. На Тиждень молодіжного читання завітали колеги з міської бібліотеки для дітей - "колежанки мислять за  кавою філіжанки". 
Своїми спогадами про юнацьке читання  та допомогу книги в житті, звертаючись до класичної літератури, поділилися знанні люди міста - поети  Леся Олександрівна Левчук та Віталій Васильович Дарибогов. 
Наголосили, що відчували гостру жагу знання та бажання її вгамувати.  За висловом Білла Гейтса «…Не дозволяйте собі бути заколисаним бездіяльністю».

Всі ці заходи відбувалися  з метою навчити молодь читанню, мисленню, критичному міркуванню, вирішенню спірних питань. Саме читання і книга – допоможе сформувати почуття відповідальності, виховати риси характеру, які впливатимуть і на подальше життя, пізнавати світ в якому живе молодь, опановувати професію. 

26 квітня відзначається Міжнародний день пам’яті жертв радіаційних аварій і катастроф. Рішення про це було прийнято у грудні 2003 року Генеральною Асамблеєю ООН.  Генеральна Асамблея ООН також закликала держави-члени ООН широко відзначати цей день та проводити в його рамках відповідні заходи.
Саме до цієї дати у бібліотеці №2 для учнів 9–В класу ЗОШ №10 в рамках Тижня молодіжної книги було проведено хронологічний лікбез «…А в серці атомна тривога».
Бібліотекар Скрипаль К.І. розповіла учням про те, що стало причиною аварії на ЧАЕС, про героїв – пожежників: Володимира Правика, Віктора Кібенюка, В.Ігнатенко, В.Тишуру, М.Титенюка, Л.Телятнікова,  заступник начальника електроцеху О.Г. Лелеченка та інших, які ціною свого життя врятували атомну станцію від другого вибуху.
Ліквідація наслідків аварії на Чорнобильській АЕС стала інтернаціональним подвигом, символом мужності і єднання людей перед лихом.  Аварії  на ЧАЕС присвячено багато літературних творів, віршів і поем, з якими бібліотекарі ознайомили учнів. Наприкінці заходу діти читали вірші М.Луківа, Л.Ошаніна, В.Шовкошитого, Л.Грибаніной присвячені героям і ліквідаторам катастрофи.

Немає коментарів:

Дописати коментар