пʼятницю, 13 квітня 2018 р.

Таємниці зіркового неба

12 квітня - Міжнародний день космонавтики. Це свято встановлено на честь першого польоту людини в космос: саме цього дня виповнюється 57 років від дня, коли Юрій Гагарін на космічному кораблі "Восток" здійснив перший в історії людства політ навколо орбіти Землі. Політ тривав 108 хвилин. Цей політ став потужним проривом в освоєнні космосу.  До цієї знаменної дати працівники міської бібліотеки №2 запросили  дітей 3-В класу ЗОШ№10 здійснити космічну віртуальну мандрівку «Зіркове небо нас таємницями манить».  

Хлопці та дівчата побували на таких планетах: Марс, Венера, Юпітер, Нептун, Сатурн, Меркурій, Уран, а ще на планеті Плутон, яку деякі астрономи вважають астероїдом. Тому у 2006 році Міжнародний астрономічний союз прийняв рішення позбавити Плутон статусу планети. На заході кожен з учасників відчув себе космонавтом, а будь-який космонавт довго тренується перед тим, як відправитись у космос. Конкурси допомогли перевірити наскільки у дітей розвинений вестибулярний апарат та наскільки вони готові до невагомості.  Також бібліотекарі запропонували дітям уявити, що у сонячній системі на величезній швидкості пролетів піратський корабель і збив планети з орбіти. Екіпажі отримали завдання допомогти планетам повернутися на свої місця. Ось що вийшло!

  Про перші польоти в космічні простори тварин і комах, а потім і людей, про зірки і планети, про таємниці Всесвіту - все це учні знайдуть на сторінках книг, представлених бібліотекарями в огляді літератури «Неосяжний космічний простір».


Немає коментарів:

Дописати коментар