пʼятницю, 27 квітня 2018 р.

«Талант – це праця і натхнення»

Так називався вечір-спогад, присвячений  великому педагогу сучасності - В.О. Сухомлинському, на який завітали учні 4-х класів Дніпрянської загальноосвітньої школи  до селищної бібліотеки.
На початку заходу діти пригадали казки, притчі та оповідання В. Сухомлинського, які вони читали. Кожен учень приніс малюнок до твору, який більше всього йому сподобався, і розповів, що найбільше його вразило і запам’яталося.
Під час перегляду відеопрезентації бібліотекар Кузнєцова О.Г. ознайомила дітей з біографією видатного педагога, акцентувавши увагу на тому, що В. Сухомлинський  народився в незаможній сім’ї, в якій багато працювали. Тернистим і нелегким був життєвий шлях педагога і письменника  – роки навчання, війна, смерть першої дружини та дитини, тяжкі  поранення, але натхненна праця для людей допомагала йому жити, вірити в свої сили  і творити. Педагогічні ідеї В.Сухомлинського живуть і тепер, його наукові педагогічні  труди мають популярність не тільки на Заході, а і на Сході (наприклад, в Японії і Китаї).
Діти були ознайомлені зі збірками творів з фондів бібліотеки, що були представлені на тематичній полиці «Талант – це праця і натхнення», такими як: «Вогнегривий коник», «Пшеничний колосок», «Квітка сонця». В цих книжках зібрано найцікавіші твори письменника: притчі, казки та оповідання. Поетичні, щирі, дотепні вони пройняті любов’ю до дитини, до рідного краю, вчать доброзичливості, розумних і гарних вчинків, пробуджують бажання захистити слабшого.
Школярі з зацікавленістю дивилися кадри з документального фільму про Василя Сухомлинського, слухали його голос.
Діти вголос  прочитали декілька творів письменника і самостійно знайшли краплини мудрості них, а наприкінці вечора-спогаду розмістили свої тематичні малюнки на стенді у бібліотеці.
Захід дітям сподобався і кожен зрозумів, що повага до матері, довірливі стосунки з друзями, любов до природи, працьовитість – це сенс життя кожної людини. А життя треба прожити так, щоб залишити по собі добрий слід.

Немає коментарів:

Дописати коментар