вівторок, 24 квітня 2018 р.

День читацьких відкриттів

Хто окрім авторів книг має безпосереднє відношення до Всесвітнього дня книги і авторського права? Звичайно ж, бібліотекарі та користувачі книгозбірень!
Отже, у другий день Тижня молодіжної книги до читального залу центральної міської бібліотеки запросили студентів-першокурсників «Новокаховського коледжу Таврійського державного агротехнологічного університету» до book салону «Книги преміум класу».
За якими критеріями молоді відбирати книгу для читання? Одним з беззаперечних способів є обрання книг – лауреатів літературних премій. Тому на заході розказали про найпрестижніші премії світу та ознайомили студентів з авторами та творами, які в різні роки визнавались кращими.
Крім того запропонували юнацтву невеличкий тест на знання української літератури та ознайомили з електронними ресурсами на яких можна почитати книги легально та безкоштовно.
Спілкування було приємним та корисним, як зазначили самі студенти.


В рамках Тижня молодіжної книги і з нагоди Дня навколишнього середовища працівники Таврійської міської бібліотеки №4 організували зустріч учнів 10 класу ЗОШ№5 з головою Новокаховської екологічної громадської організації "МАМА-86" Козак Т.Ф., яка просто і доступно розповіла дітям про екологічні проблеми Таврійського регіону. Вони стосуються кожного жителя: повітря, вода, грунти, сміттєзвалища, їжа, яку ми вживаємо, все кричить:"Рятуйте!!!" і обовязок кожного охороняти, зберігати і примножувати щедрі дари природи.

Так і поступають учні ЗОШ №5, які вирішили розводити каліфорнійського червяка, щоб сприяти відновленню чорноземів Херсонщини, Ініціативу школярів "Каліфорнійський червяк - це просто" підтримала Козак Т.Ф. та еколог Стародубець В.А., який надав дітям для розведення каліфорнійських червяків. Козак Т.Ф.- активний борець за охорону навколишнього середовища і учні зрозуміли, що тільки так повинна поступати кожна людина,тоді у них і у їхніх дітей буде майбутнє. Школярі задавали багато запитань,що хвилюють усіх, зустріч пройшла в активній формі діалогу. До уваги молоді були представлені книги з питань екології, що є в бібліотеці.

Немає коментарів:

Дописати коментар