середу, 25 квітня 2018 р.

Безсмертний подвижника труд.

В рамках третього дня Тижня молодіжної книги  бібліотеки ЦБС провели заходи  присвячені 155-річниці від дня народження засновника біосферного заповідника «Асканія- Нова» Фрідріха Едуардовича Фальц-Фейна. 

Хтось автор рядків заповітних,
Хтось – непересічних споруд…
Фальц-Фейнів шедевр – заповідник,
Безсмертний подвижника труд.

Так писав Юрій Чернецький у вірші, присвяченому світлій пам’яті Фрідріха Едуардовича Фальц-Фейна.

Тож яким же був той, хто створив цю оазу у посушливій Таврії? У якій родині виховувався Фрідріх, завдяки кому у нього з’явився інтерес до природи, хто це захоплення підтримував та як виник неповторний природничій куточок в південно-українських степах - про це дізнавались учні Новокаховського професійного електротехнічного ліцею на уроці видатних особистостей «Ф. Е Фальц-Фейн патріот і меценат». що проходив у Центральній міській бібліотеці.
Звісно ж, бібліотекарі не оминули увагою і справу всього життя Фрідріха Едуардовича, показавши відеоролик про чудовий заповідник.

Цей урок – ще одна спроба довести молоді, що творити добро для інших це добре і приклад Ф.Е. Фальц-Фейна твердий тому доказ.

У актовій залі ЗОШ №6 для учнів відбулась відео-екскурсія  «Дивовижна Асканія-Нова».  
Ведучі заходу: Тетяна Лупашко - директор літературно-меморіального музею А.П. Бахути та Наталія Кравченко - бібліотекар міської бібліотеки-філії №3 познайомили учнів з біографією Ф.Е Фальц-Фейна та історією створення унікального куточка природи на території України. Вони розповіли про: єдину в Європі ділянку незораного степу, його флору і фауну. Розповідь супроводжувалась показом репродукцій тварин Херсонщини з «Червоної книги України» та документальної відеострічки «Асканія».
Про книги з цієї теми, які є в міській бібліотеці розповіла Нагаєць І.О., а Мерна Л.М. підготувала  книжкову виставку із фондів шкільної бібліотеки.




Немає коментарів:

Дописати коментар