середу, 1 березня 2017 р.

Зі святом, рідне місто!

Скільки тут романтики і світла!
Для душі багато є принад,
І зоря Довженка тут розквітла,
Бо Нова Каховка – місто-сад.
Нова Каховка дійсно чарівне місто. Завжди хочеться милуватися її дивовижним краєвидом. 28 лютого наша красуня відзначила свій день народження. 65 років тому на місці безкрайньої піщаної пустелі з'явилося квітуче місто-сад - Нова Каховка.

Бібліотекарі міської бібліотеки №2 відвідали СЗОШ №8, щоб поділитися з учнями 6-А класу історією виникнення нашого міста, його вулиць. Розповіли також, що на будівництві Каховської ГЕС працювало 15 тисяч робітників різних спеціальностей, про їх трудові будні, про успіхи та труднощі. Цей великий робітничий колектив жив і працював як одна сім’я, виявляючи чудеса творчої праці. Діти дізналися про цікаві факти будівництва Палацу культури та головної будівлі міста – міськвиконкому. 
Після захоплюючої розповіді, учні прийняли участь у вікторині, щоб закріпити свої знання, складали пазли із зображенням відомих місць Нової Каховки, а також бібліотекарі запропонували дітям на кожну літеру назви міста придумати комплімент для Нової Каховки, адже вона жіночого роду. 
За активну участь у заході вони були нагороджені заохочувальними призами.

«Все, що душа довірила словам…» Нова Каховка – мальовниче, співуче, поетичне місто. І зараз, коли у всіх весняний настрій, хочеться ще раз звернутись до ліричних рядків місцевих поетів. Тож запрошуємо переглянути книжкову виставку  "Віночок поезії від поетів земляків", яку з любов'ю підготували бібліотекарі дитячого відділу міської бібліотеки № 2.




 Члени клубу «Краєзнавець», що діє при міській бібліотеці №2, зустрілися на черговому засіданні. А приводом для цього став день народження рідного міста, яке в цьому році святкує своє 65-річчя.

Члени клубу згадали відомих мешканців міста, віртуально пройшлись його вулицями, багато з яких змінили свою назву. А ще жваво обговорювали, що ж для кожного є Нова Каховка. Більшість з студентів приїхали до міста на період навчання, але з упевненістю можна сказати, що воно назавжди залишиться в кожному серці. Тож зі святом, рідне місто!!!
Добрий день Нова Каховко!
Привітання знов і знов….
Ти – легенди замальовка,
Наша гордість і любов!
(В.І.Смолій)

 У віртуальний круїз по місту-ювіляру вирушили учні 8-Б класу ЗОШ №5 м. Таврійська. Дітям було цікаво відповідати на різноманітні питання вікторини, починаючи з прадавніх степів і, закінчуючи сучасним квітучим містом. А прославляють його люди, тому акцент було зроблено на знаменитостях, що прославили Нову Каховку - це і першобудівники міста і ГЕС, і відомі трудівники, спортсмени, актори, художники, поети. Учні із захопленням подивились фільми «Знаменитості нашого міста» і «Нова Каховка - кохане місто» і познайомились з виставкою «Місто-сад на Дніпрі», підготовленою бібліотекарями.




Міська бібліотека №3 у тісній співпраці зі школою №6 провела літературно-поетичний вернісаж «Кожне містечко – столиця».
Ведучі: Гліб Боровинський, Данило Бурлака, Даніелла Меньшеніна, Марія Дубицька, учні 7-В класу, розповіли про історію будівництва Каховської ГЕС. 
Школярам був показаний фільм про будівництво міста. Присутні на заході діти читали вірші місцевих поетів – А.Бахути, В.Смолій,  Ю.Сагайдака, С.Трохимчук та ін.
Нагаєць І.О., бібліотекар міської бібліотеки №3, розповіла про міський літературний конкурс ім. А.П. Бахути, умови конкурсу та його учасників, де він відбувався та хто став переможцями у 2015 – 2016 році.
На захід був запрошений переможець конкурсу 2016 р. в номінації «Поезія» - Боровик А.М., який познайомив слухачів зі своїми поезіями, присвяченими Новій Каховці.
Далі демонструвалися відео-слайди та йшла розмова  про відомих новокаховців: Валерія Борзова, Сергія Чухрая, Юліану Федак, Анастасію Павлову, Іллю та Андрія Носкових, Сніжану Єгорову та ін.
Болгарина Л.С., класний керівник 7-В, розповіла про перебування у місті відомого митця Олександра Довженка, про озеленювача міста Степана Фалдзинського.
Учасники заходу присвятили рідному місту міні-концерт, виконавши пісні «Дитинство» та «Україна – це я».

Захід сподобався усім присутнім, а це були учні  6-А, 6-Б та 7-А, 7-Б, 7-В класів, які дізналися багато цікавого про рідне місто.  

Немає коментарів:

Дописати коментар