четвер, 23 березня 2017 р.

У дитячій бібліотеці триває Тиждень дитячого читання

Світ книжки – цікавий, неймовірний, дивовижний … Він володіє двома чарами: змістом та ілюстраціями.
Учні І-Б класу, побувавши зранку на заході в дитячій бібліотеці, дізналися багато нового про давно прочитані історії. Наприклад, що «Домовичок Кузька» - це не тільки кумедна історія з крилатими фразами «Счастье — это когда у тебя все дома!», «Умница дочка!» та ін., а й цікавий словник старовинної російської мови, щось на кшталт «Тлумачного словника» для малюків.
А «Каштанку", написану в 1887 році, було створено на основі реальної історії, що сталася зі знаменитим дресирувальником  Дуровим.
Казка «Карлик Ніс» вчить нас, краса душі завжди важливіше зовнішньої привабливості. А головний сенс казки братів Грімм «Король-жабеня, або Залізний Генріх» в тому, що треба завжди виконувати обіцянки.
Всі згадані книжки – є книжками ювілярами 2017 року. Наймолодшою у цьому списку є «Домовичок Кузя» Т. В. Александрової. У прийдешньому році вона відсвяткує всього сорок п’ять років, а найстаршою -  «Король-Жабеня, або Залізний Генріх»  (205 років діти всього світу читають і люблять цю казку).
Крім того, діти переглянули найбільш вдалі екранізації згаданих творів та позмагалися у літературних  вікторинах.
Тож, сподіваємося, що під час Тижня дитячого читання  у дитячій бібліотеці побільшає читачів, які схочуть перечитати «старі» історії або ж прочитати нову сучасну дитячу прозу.
BOOK platform  дитячої бібліотеки завжди чекає читачів!!!

Відділ дошкільників і учнів 1-4 класів міської бібліотеки для дітей запросив до себе у гості учнів других класів гімназії на годину питань і відповідей «Хто-хто в небі живе». Бібліотека продовжує акцію «Світ пернатих чекає підтримки дітей», яка була розпочата у січні місяці цього року. Маленькі відвідувачі познайомились з чудовими земними істотами-птахами, які проживають на всій земній кулі. Птахи прикрашають землю, дарують нам свій спів і допомагають нам боротися зі шкідниками.

Спочатку діти відгадували загадки, потім за допомогою електронної презентації мандрували по країнам  і континентам у пошуках прекрасних створінь. Вони побачили: сонячну чаплю, атлантичного тупіка, райських птахів, павича, золотих фазанів, блакитноногих олуш і багатьох інших. Школярі  довідались про цікаві сторони життя цих знайомих і незнайомих птахів. І звичайно взяли участь у конкурсах з пазлами. Перемогла дружба і знання! Діти зрозуміли, що вони живуть поруч із фантастичним і загадковим світом. Назва якому - природа!





  А потім до бібліотеки завітали учні 1-В, які розгадували загадки від Краплинки на екологічному репортажі «Ця дивовижна вода». Бібліотекар розповіла про воду, і що вона значить для людства. Першокласники віртуально мандрували океанами і морями, познайомились із мешканцями морських глибин і повернулись до дому. А на десерт  був мультфільм української студії про Капітошку. Першокласникам він дуже сподобався.



Немає коментарів:

Дописати коментар