вівторок, 28 березня 2017 р.

Літературна карусель

Триває Тиждень дитячого читання в міській бібліотеці для дітей. Кожен день приносить з собою щось цікаве та новеньке, як і годиться в канікули. Ось і сьогодні, 28 березня читачі абонементу для учнів 5-9 класів стали учасниками літературної каруселі «Цікавинки з літературної скриньки».
«Заховали» бібліотекарі у цій скриньці ще досі незнані факти з життя відомих усьому світові казкарів: Вільгельма Гауфа, Льюїса Керрола та Астрід Ліндгрен. Дізналися діти про те, що перші  свої «чарівні» казки Гауф написав для дітей міністра оборони, де він працював репетитором, що є він автором видатного історичного роману, що має назву «Ліхтенштейн», що у місті Байрсборн у 1997 році був відкритий «Музей казок В.Гауфа».
Так, у Швеції є відомий Ліндгрен-ленд, де живуть герої казок  шведської казкарки Астрід Ліндгрен, яка є Лауреатом золотої медалі Г.Х.Андерсена, так званої «малої Нобелівської» премії. Читаючи про Карлсона, що живе на даху та про дівчинку Пеппі, школярі зовсім не знали, що їх «літературна мама» працювала на шведському телебаченні та радіо, де вела різні вікторини та ток-шоу, а її відомі у всьому світі казки перекладені більш як 60-тьма мовами.
Та, мабуть, найцікавіше сьогодні дітям було дізнатися про те, що автор книги про пригоди дівчинки Аліси, був насправді генієм, які народжуються рідко.  Він закінчив Оксфорд, мав духовний сан, був талановитим математиком, фотохудожником; умів співати та розповідати дітям усілякі цікаві історії. Багато подорожував, його фотографії експонувалися на міжнародних виставках. Мова – про Льюїса Керрола, який залишив світові  фантастичну історію про «Алісу в країні див».

Немає коментарів:

Дописати коментар