пʼятницю, 17 березня 2017 р.

Світ у краплині чистої води

До читальної зали центральної бібліотеки на еко-терапію «Світ у краплині чистої води» були запрошені учні ЗОШ №4. Діти разом з бібліотекарями поринули в розповідь про природне явище під назвою «Вода» - унікальне голубе чудо природи, яке дає життя всьому живому. Цей захід присвячений Міжнародному дню водних ресурсів, який відзначають з 1993 року 22 березня.
Під час розповіді були використані уривки відео «Про воду і водні ресурси планети», «Вода може  закінчитись ?», «Гімн воді». Діти читали вірші, пригадували прислів’я, а бібліотекарі навели цікаві факти про воду. Учні охоче взяли участь у вікторині та розгадували загадки за темою.    
Червоною стрічкою по заходу пройшов заклик «Бережіть воду» - головний ресурс нашого життя і життя нашої планети. Діти задоволені і збагачені знаннями дякували бібліотекарям за пізнавальний та змістовний захід.




До читальної зали для 5-9 класів міської бібліотеки для дітей  завітали учні  I(5) -А класу гімназії, щоб вирушити у подорож до країни ЕКО та почути про «Найкоштовніший мінерал Землі».  Що ми з вами знаємо про воду? Чим була вона для людини на протязі усієї історії Землі? Чи є вода жива і мертва та ще багато цікавого зі світу води пізнали діти під час зустрічі. Побували вони у Києві, в музеї Води, дізналися, де найчистіша у світі вода, а де – найдорожча; бачили воду, що горить та ту, що замерзає лише при температурі 50 градусів. Звичайно, не могли не торкнутися екології води та її стану у навколишньому світі. Діти подивилися мультик про Мийдодіра та  переглянули відеофільм «Бережіть воду».
Усе життя у цій краплині. Тож бережи її, дитино! Саме це хотіли донести до читачів бібліотекарі подорожжю у країну ЕКО. 


Для учнів ЗОШ№10,  бібліотекарями бібліотеки №2 був підготовлений відео-круїз "Таємниці світового океану».
Бібліотекарі Носенко О.А. та Скрипаль К.І розповили дітям про те, що вода — найпоширеніша речовина на планеті, нею покрито 70,9 % поверхні Землі. Її сила настільки велика, що вона може розмивати гори, утворювати долини, руйнувати гірські породи. Вона бере участь у процесах органічного життя, вода головний елемент в біосфері. А скільки цікавих явищ у природі пов’язане з водою!
Дітям було цікаво дізнатися про таємниці води. Вони охоче відправились у мандри по морям та океанам. Побували біля Маріанської западини у Тихому океані та дізналися про тих відважних людей, які вперше погрузилися на дно впадини, та який американський режисер вдруге сам на сам обстежив тваринний та рослинний світ і створив про це документальний фільм.  Ще діти ознайомилися  з підводним водопадом в Індійському океані, здійснили мандрівку на самий віддалений острів на землі – острів Буве у Атлантичному океані та дізналися про те, чому зупиняються кораблі при працюючих двигунах у зоні «мертвої води».
На закінчення заходу учні  читали вірші про воду, розповідали легенди про озера та річки, та пригадали прислів’я про воду.
Люди здавна любили і шанували воду, оскільки вода має величезне значення у житті, тому її треба берегти та економити. 


З метою підвищення екологічної свідомості молоді та бережного ставлення до водних ресурсів у школі №5 спільно з Таврійською міською бібліотекою була проведена екологічна арена "Вода – наше життя". Учні 6-8 класів підготували проекти за темами: "Що я можу зробити для збереження води", "Подорож краплини води" та виставку малюнків "Світ води очима дітей". На зустріч з учнями була запрошена голова НК МГЕО "МАМА-86" Козак Т.Ф., яка розповіла про проблеми з водою в нашому регіоні, про необхідність охорони водних ресурсів та їх раціонального використання, а головне, щоб кожна дитина – майбутній громадянин України, ставилась до води, як до джерела життя на планеті.



Немає коментарів:

Дописати коментар