середу, 1 березня 2017 р.

Пізнавальні подорожі


В перший день весни у молодшому відділі міської бібліотеки для дітей відбулась віртуальна подорож на найменший материк у світі – Австралію. Юні мандрівники з 4-Б класу гімназії вже багато знають про цю дивовижну країну, острів, континент, який розташований між Індійським океаном і південною частиною Тихого океану. Колись — найбільша в’язниця — колишня британська виправна колонія, а зараз — материк з найнижчим рівнем злочинності на земній кулі.
Діти побували в гостях у аборигенів, подивились на знамениті ранчо для овець, відвідали національний парк у Баффало і зустрілись там з кенгуру. А хто ж не хоче видертись на паркан? За допомогою електронної презентації  четверокласники зробили і це. Паркан був побудований для захисту від собак Дінго. А після віртуального купання в океані діти відвідали знаменитий Сіднейський театр і Національну бібліотеку. Час сплинув швидко. І бібліотекарі запросили учнів відвідати бібліотеку після уроків чи у неділю, щоб продовжити цікаве знайомство з далекою країною. 

Що таке Сонячна система? Чи можливо зіткнення галактик? Чому космос чорний і що таке чорні діри? І це, далеко не всі, запитання, які ставить допитлива дитина. Відповідь на них і багато інших несподіваних запитань шукали на засіданні клубу «Книгочитограйка». А допомагали учасникам в цьому нові енциклопедії  на космічну тематику. За допомогою цих книжок  учні 3-4 класів познайомились з найяскравішими зірками, дізнались, що таке невагомість і Чумацький Шлях, а також отримали інформацію про найзагадковіші космічні явища.

А от учні 1-х та 2-х класів із задоволенням розфарбовували космічні розмальовки. 


Кожен знайшов справу до душі.

Немає коментарів:

Дописати коментар