пʼятницю, 27 травня 2016 р.

Запрошуємо до читання

Продовжуємо знайомити з новинками, що надійшли до фондів бібліотек ЦБС.


Заключні зауваження та рекомендації Комітету ООН з прав дитини. Україна, 2011 рік [Текст]: версія адапт. для дітей та підлітків / текст підгот. : М. Алєксєєнко [та ін.]. - К.: [б. в.], 2011. - 38 с. : іл.
Ви зараз тримаєте в руках документ, який є важливим для всіх дітей та підлітків в Україні, оскільки впливає на дотримання прав кожної дитини. він був виготовлений узимку 2011 року. В ньому Комітет визначає основні порушення прав дитини в Україні та висловлює своє бачення того, яким чином ці порушення можна усунути. Заключні рекомендації написані для того, щоб допомогти Україні змінити на краще ситуацію, яка склалася із захистом прав дитини. на нього мають орієнтуватися всі без винятку установи і служби. які працюють з дітьми і для дітей. У 2017 році Україна звітуватиме перед експертами Комітету ООН з прав дитини про те, яким чином вона виконала ці рекомендації.
/Дит., №2/

Лейтенант Доброта [Текст] : для дітей серед. шк. віку / Х. Й. Роглєв. - К. : [Агенство по розповсюдженню друку], 2015. - 128 с. : іл.
 У книзі доступною для дітей мовою розповідається про благодушного лейтенанта Доброту Михайла Івановича. Дядечко Михайло є головним героєм, професіоналом Міністерства внутрішніх справ, який допомагає людям, дає слушні поради про те, як потрібно діяти дорослим та діткам, керуючись законами України. На рівні сприйняття дитини, викладено техніку безпеки поведінки на вулиці, в школі, та в інших громадських місцях. Також у виданні викладено основні норми етикету, принципи і правила спілкування поміж служителями правопорядку та дітьми. Наприклад, в нинішньому житті часто трапляються приклади, коли діти допомагають працівникам Міністерства внутрішніх справ у розкритті багатьох злочинів.
/Дит., №2, №3, №4, Н.Л./

Дванадцять місяців 2016 [Текст] : наст. кн. - календар / упоряд. І. Бойко. - К. : Веселка, 2015. - 200 с. : іл.
Багато поколінь українських дітей виросли із цим щорічником, адже перша книга під такою назвою побачила світ понад півстоліття тому. Новий випуск присвячено Києву. Вірші, казки, оповідання, науково-пізнавальні і документальні розповіді, різноманітні цікавинки дозволять і дітям, і дорослим здійснити мандрівку столицею України, завітати до київських храмів, музеїв, театрів, навчальних закладів, дізнатися про минуле і сучасне міста, а також про те, як багато важив Київ у житті видатних українських митців.
/Дит., №2, №3, Н.Л., Обр./

Світ дитинства захищений правом [Текст] : зб. творчих робіт переможців та учасників обл. конкурсу на кращий захід з правового виховання / уклад. та ред. Н. Д. Звягінцева. - Херсон : [б. в.], 2015. - 56 с.
 До збірки увійшли вибрані творчі роботи переможців та учасників обласного конкурсу "Світ дитинства, захищений правом" (2015).
Збірник адресований учителям, вихователям, бібліотечним та соціальним працівникам на допомогу в роботі з правової просвіти та виховання.
/Дит./

Чередниченко, Валерій .
   Про філателію всім [Текст] : для юнацтва й дітей, спадкоємців філателістичних колекцій / В. Чередниченко. - К. : Смолоскип, 2015. - 112 с. : іл.
 Пропонована книга - спроба укласти перший український посібник із колекціонування поштових марок. Видання складається з трьох частин: історичної, прикладної та інформативної. Книга може стати в пригоді пошановувачам поштових мініатюр дитячого й юнацького віку, і мало обізнаним у марках дорослим спадкоємцям колекцій. Також не залишить поза увагою й досвідчених колекціонерів та громадян, які вболівають за розбудову та зміцнення одного з атрибутів державності й чиї конструктивні зауваження та побажання з вдячністю будуть сприйняті автором і видавництвом.
/Юн./

Пальчук, Валентина.
   Бібліотеки в інформаційон - аналітичному забезпеченні органів державної влади [Текст] : монографія / В. Пальчук. - К. : [б. в.], 2014. - 280 с.
 У монографії розглядаються проблеми використання інтернет - ЗМІ в практиці бібліотечної діяльності, у роботі з інформування всіх категорій користувачів про зміст наявних інформаційних ресурсів бібліотечних фондів та наявність суспільно корисної інформації в масивах сучасної інтернет - інформації. Орієнтована на науковців, практиків у сфері інформаційно - комунікаційних технологій, студентів, широкий загал читачів, що зацікавлені цією проблемою.
/Ч.з./

Немає коментарів:

Дописати коментар