середу, 4 травня 2016 р.

Подаруй квітку Мамі!

Рід наш – з кореня верби,
Не шукай древніше знаті:
На фамільному гербі
Ми карбуєм вічне: «Мати».
Борис Олійник.
Сьогодні на вулицях міста бібліотекарі центральної міської бібліотеки провели бібліо-акцію «Подаруй квітку Мамі!», присвячену Дню Матері.
День Матері – міжнародне та локальне свято. В Україні – цей день щорічно відзначається в другу неділю травня відповідно до Указу Президента України від 10 травня 1999 року № 489/99. У 2016 році День Матері припадає на 8 травня.

Щастя й краса материнства в усі століття оспівувалися кращими художниками і поетами. Тому ми, в свою чергу, вирішили презентувати містянам антологію української поезії «Книга про матір»: Українські поети ХІХ-ХХІ ст. В ній вперше підібрані та об’єднані поетичні твори 232-х українських поетів, що присвячені українській матері. Прищеплювати високі почуття любові до Вітчизни, до рідної землі, до матері як наставниці душі і хранительки Життя – саме цій меті служить «Книга про Матір».
Вже стало доброю традицією у другу неділю травня даруювати жінкам приємні дрібнички – квітки-орігамі, брелки, паперові брошки-маки, вітаючи з Днем Матері і Днем Української жінки. В свою чергу, на згадку про свято, бібліотекарі Сембратович Світлана та Ісакова Євгенія  вирішили подарувати власноруч зроблені паперові квіти матерям, жінкам та майбутнім мамам нашого міста.

В цей день ми від усієї душі вітаємо дорогих матерів з їх святом. Хай світлом і добром відгукуються в душах дітей ваші нескінченні турботи, терпіння, любов і відданість!

Немає коментарів:

Дописати коментар