четвер, 26 травня 2016 р.

Інтернет-круїз музеями світу

18 травня музейні працівники всього світу відзначають своє професійне свято.
Міжнародний день музеїв з’явився в календарі у 1977 році, коли на черговому засіданні Міжнародної ради музеїв була прийнята пропозиція про встановлення цього свята. І з 1978 року цей день відзначається щорічно більш ніж у 150 країнах.
Прийнято вважати, що через музеї суспільство висловлює своє ставлення до історико-культурної спадщини, і з цим важко не погодитись. Збираючи і зберігаючи пам’ятки матеріальної і духовної культури, вони ведуть велику науково-освітню та освітньо-виховну роботу.
Саме до дня музеїв у міській бібліотеці №2 був проведений  інтернет-круїз «Хранителі пам`яті людської»,  на який були запрошені студенти НКПТ.      
Бібліотекарі Носенко О.А. та Скрипаль К.І розповіли про те, де були створені перші музеї. Учням було цікаво дізнатися про відомі музеї світу: Національний музей Історії України, Лувр, Версаль, Британський національний музей, музей Прадо, Ермітаж тощо
За допомогою інтернет-ресурсів учні ознайомилися з експонатами музеїв: Помпеї, храма Боробудур, воскових фігур Мадам Тюссо, палацом  венеціанських дожів.  

Немає коментарів:

Дописати коментар