середу, 1 червня 2016 р.

Чудовий світ дитинства

Сьогодні на майданчику біля міської бібліотеки для дітей зібрались читачі молодшого шкільного віку, щоб відкрити першу сторінку книги під назвою: «Канікули». Діти  бігали,  стрибали,  пускали мильні бульбашки, гралися в повітряний волейбол. А які чудові квіти подарували присутнім діти у конкурсі малюнку на асфальті!  Кожна квітка по-своєму прекрасна так, як і маленькі друзі бібліотеки. А продовжувалося свято уже у стінах бібліотеки бліц- вікториною: «Світ казковий, світ чудовий». Тут перемогла  - дружба. Літо - це час, коли можна більше спілкуватись зі своїми друзями і заводити нові знайомства. Приходьте до бібліотеки.





      Добрий, веселий сміх - це чудовий вітамін для всіх, а особливо для дітей. І він тим цінніший, що цілком безкоштовний. Саме цим вітаміном і зарядилися діти літнього табору СЗОШ №8, завітавши до міської бібліотеки №2 напередодні Дня захисту дітей на конкурсно-розважальну програму «Хай завжди буде сонце». Школярі з великим задоволенням прийняли участь у веселих конкурсах: «Звинувачуються тварини», «Веселий клоун», «Весела нотка», «Курка лапою», «Автоперегони», «Швидкий рахунок» та в інших. Переможці отримали невеличкі призи. Більш того, дітлахи змогли досхочу пореготати!






"Мир - це найсвятіше, що є на Землі" Під таким девізом пройшло свято до Дня захисту дітей в Таврійській міській бібліотеці. До свята було організовано виставку малюнків учнів Таврійської дитячої школи мистецтв. Відеорилики "Я малюю цей світ" і "Хай завжди буде сонце" звучали в унісон з дитячими малюнками. Бібліотекар Півторак І.В. познайомила дітей з новою книгою про війну в Україні: "Наш захисник:ми хочемо жити в мирі". Діти читали вірші про мир, а потім дивилися веселі мультики про дружбу,бо там, де є дружба, немає війни. Діти звернулися до дорослих із проханням захистити мир.  



Уже традиційно 01 червня в Тополівці відзначається Міжнародний день захисту дітей - прекрасне свято радості та надії. Бібліотекар Тополівської сільської бібліотеки провела ігри та конкурси. Свято було не лише веселе, а й пізнавальне. Діти з дитячого садка відгадували загадки, більш дорослі взяли участь у вікторині "Хочу все знати", за традицією закінчилось святкування конкурсом малюнків на асфальті. Всі діти, з нагоди свята, отримали солодкі подарунки. 







В Обривській сільській бібліотеці напередодні канікул пройшла бесіда-тренінг «Безпека в житті та життя у безпеці».
Під час заходу зі школярами  велася розмова про небезпечні ситуації, які можуть трапитись під час літніх канікул. Моделювались можливі небезпечні події: як діяти при отриманні теплового та сонячного удару, при нещасних випадках на воді, як запобігти харчовим отруєнням, які правила першої допомоги при укусах кліщів, бджіл, шершнів, джмелів - за допомогою дорослих діти шукали вирішення проблеми.
А ще грали в ігри: «Де гратися безпечно?», «Упізнай стихійне лихо», складали правила безпеки, відповідали на запитання вікторини. На завершення діти отримали пам’ятки «Правила безпеки під час літніх канікул».





Не можна уявити повноцінний відпочинок без цікавої книги, здатної повести новими надзвичайними шляхами у світ чудес і пригод. Вже стало традицією для дітей с. Обривка вільний час під час канікул проводити в бібліотеці. Адже любов до книг і читання не припиняється ніколи.
01 червня відбувся бібліотечний open-air “Читай зі мною”. Дітям така новація була цікавою, адже вона зовсім незвична, бо проходила поза межами бібліотеки. На заході зібралися бажаючі, які ділилися враженнями від прочитаних книг у грі “Мікрофон”, читали улюблені журнали, охоче малювали на асфальті, грали у веселі ігри.


Діти весело і з користю провели свій вільний час, зарядилися позитивною енергією, насолодилися свіжим повітрям. Наостанок дітей чекав солодкий стіл.




Немає коментарів:

Дописати коментар