вівторок, 7 червня 2016 р.

Пізнаємо і розважаємося

До читальної зали старшого відділу міської бібліотеки для дітей сьогодні завітала невелика група дітей 5-6 класів міської гімназії, щоб цікаво провести час. Бібліотекарі запропонували дітям взяти участь у конкурсі всезнайок, бо як можна назвати учнів, які знають і столиці різних країн та їх архітектурні «візитівки», розбираються у сучасній українській музиці, знають літературу та вміють орієнтуватися у поведінці казкових героїв, вміють правильно перекладати та взагалі, просто, багато знають для свого віку.



Чим же завершилася ця розважально-пізнавальна зустріч? Маємо трьох переможців, які отримали солодкі нагороди.
Не забули і про інших учасників конкурсу, тут «дружба перемогла». Дівчатка, присутні у залі, отримали подарунки від журналу «Юная леди» І, врешті, всі залишилися задоволені. 

Вранці по вівторках та четвергах молодший відділ міської бібліотеки для дітей під владою пришкільного табору гімназії. Сьогодні сюди завітало 38 вихованців загону «Сонечко». Це діти з першого по четвертий клас. Кожного разу вони приходять до бібліотекарів, як до своїх гарних друзів. Майже з усіма працівники закладу дуже добре знайомі. Тому ці зустрічі невимушені і веселі.
Сьогодні діти читали вголос книжку Віктора Драгунського про пригоди звичайного хлопчика Дениски Корабльова та його друзів. Оповідання, яке бібліотекар прочитала маленьким гостям називалося: «Двадцять років під ліжком». Скільки було веселого сміху! Діти згадали і свої веселі пригоди, і трохи розповіли про них. Виявилось, що бешкетують не тільки хлопці, а й дівчатка. І можна було б написати свою велику книгу пригод!

Енергії у дітей дуже багато. Втримати їх на місці майже неможливо. Тому після читання вголос і обговорення прочитаного, була ігротека. Кожен знайшов собі гру до душі. А так, як місця для такої великої кількості дітей у відділі замало, дуже рухливі ігри були перенесені до холу бібліотеки
Після години спілкування та ігор діти повернулись до гімназії.

Немає коментарів:

Дописати коментар