понеділок, 27 червня 2016 р.

Діти вчаться за Конституцією жити

28 червня наша країна відзначає День Конституції. Саме 20 років тому в Україні було прийнято Основний Закон держави. Цей акт закріпив незалежність українського народу.
Дійсно, у віці дітей неможливо знати детально всі закони, але основне, що їх стосується, вони повинні знати. Тому у переддень Дня Конституції, міська бібліотека №2 мала зустріч з учнями літнього табору СЗОШ №8.
Бібліотекар розповіла дітям, про те як «народжуються» закони; пояснила, що Конституція надає дітям рівні права та не допускає жодного насилля над дитиною. За допомогою пазлів хлопці і дівчата згадали державні та національні символи України. 


Разом співали гімн нашої держави.
Учні активно відповідали на питання вікторини «Моя країна – Україна!», і що дуже приємно, багато дітей декламували вірші про Батьківщину та навіть танцювали гопака.
Завершуючи захід, дітям було запропоновано уявити себе мешканцями острова «Зелене Чудо», де немає жодних законів, панує хаос і безладдя. Для того, щоб острів’яни жили в мирі, дружбі, злагоді, необхідно прийняти закони, які було б записано в Конституцію острова. 
Бібліотекарі були приємно вражені варіантами законів, що пропонували діти. Сподіваємось, що з такими справжніми українцями нам нема чого хвилюватись за майбутнє держави.



Немає коментарів:

Дописати коментар