пʼятницю, 28 квітня 2017 р.

Караван вражень "Неповторні куточки України".

П'ятий день Тижня молодіжної книги Юнацька бібліотека вирішила присвятити подорожі рідною країною. Запросивши із собою на караван вражень учнів Новокаховського вищого професійного училища, рушили неповторними куточками України.
Насамперед, звичайно, відвідали столицю держави - Київ, де завітали до Києво-Печерської Лаври, помилувались мозаїками та фресками Софії Київської, оглянули розкішний Кловський палац та Будинок з химерами.
Другу зупинку для каравану вирішили зробити у місті Лева, який називають культурною столицею України. Львів зачарував одразу, починаючи із Собора Святого Юра. Не залишили молодь байдужими Вірменський кафедральний собор і Каплиця Боїмів, та найбільш вразив Домініканський собор. Невдовзі опинились недалечко від Львова і ознайомились з історією Олеського замку де, на додаток, подивились представлені в музеї твори мистецтва.
Далі рушили до столиці гумору - Одеси. Тут здивував будинок-стіна та заворожив Пасаж. Трохи відпочивши подалися до Білгород-Дністровського, аби на власні очі побачити величну Аккерманську фортецю.
За час подорожі юнацтво встигло побувати у місці сили - Бушанському скельному храмі, подивитись петрогліфи на скелях Кам'яної могили, відчути себе захисниками Кам'янець-Подільської фортеці та монахами Святогірської лаври.
Закінчились мандри оглядом архітектурного ансамблю Херсонської фортеці. Подив присутніх викликало те що, виявляється, і зовсім поряд є місця які вражають. Повернувшись до стін бібліотеки, втомлена але задоволена молодь вже напевне знала - аби відвідати цікаве історичне місце необов’язково їхати далеко. Нам є чим пишатись у рідному краї!


Немає коментарів:

Дописати коментар