середу, 12 квітня 2017 р.

Бібліотечний «Зореліт»:

З Днем космонавтики! Так сьогодні вітали своїх маленьких читачів – учнів I(5)-А класу гімназії бібліотекарі читальної зали для  5-9 класів міської бібліотеки для дітей.  Саме 12 квітня, вранці завітали вони до бібліотеки, щоб вирушити у віртуальну екскурсію на бібліотечному «Зорельоті» та пізнати «Відомий та невідомий космос». А повели їх у космічні далі перші космонавти, які колись відкрили Космос для Людства.

Багато цікавого пізнавали діти під час подорожі: були вони у печерах Мексики, де на наскельних малюнках «крокують» люди у скафандрах, «заглянули» у єгипетські піраміди та побачили, йомовірно, найпершу літаючу модель; «піднімалися» у небо з героями грецьких міфів та їх сміливими послідовниками; познайомились із першими повітряними та космічними пасажирами та «побували» у Космосі разом із Юрієм Гагаріним, Германом Титовим, Валентиною Терешковою; українцями Павлом Поповичем та  Леонідом Каденюком; «виходили» у відкритий Космос разом із Олексієм Леоновим та Світланою Савицькою, бачили перших космічних туристів та майбутні космічні станції. Переглянули усі разом відео першого польоту у Космос та зіграли у веселу «Космічну вікторину».

До міської бібліотеки №2 були запрошені учні 3-В класу ЗОШ №10, щоб здійснити віртуальну подорож «Космос розкриває таємниці».
 Бібліотекарі розповіли про подвиг Юрія Гагаріна, який відкрив людству шлях до зірок, про події, які передували першому польоту у космос. 

За допомогою слайд-презентації діти занурилися у простори галактики, з задоволенням прийняли участь у розгадуванні кросворду. 

Масу яскравих вражень і позитивних емоцій для молодших школярів принесли конкурси та ігри. Дітям було дуже весело, уявивши себе космонавтами суперсучасного міжпланетного корабля, дізнатися про побут астронавтів. Для цього бібліотекарі провели конкурс «Сніданок космонавта». На нитці прив’язали кілька яблук і запропонували дітлахам з’їсти фрукти, не торкаючись їх руками. Майже як в умовах невагомості.
Конкурс «Справжній космонавт» дозволив виявити тих, у кого добре розвинений вестибулярний апарат. Наприкінці переможці отримали пам’ятні медалі.

Бібліотека також не залишилась без подарунку, отримавши від вдячних дітлахів книгу.



Немає коментарів:

Дописати коментар