пʼятницю, 7 квітня 2017 р.

Аншлаг у міській бібліотеці для дітей


Учні 4-Б класу гімназії, завдяки бібліо-глобусу, мандрували по Африці і роздивлялись  різноманіття «чорного континенту». Його прийнято вважати самим таємничим і загадковим.  Надзвичайна природа і тваринний світ Африки просто  знахідка для туристів з різних куточків нашої планети. Діти познайомились з плем’ям Мурсі. Добре, що знайомство було віртуальним, тому що туристів вони зустрічають тільки зі зброєю, або бойовими палицями. Потім діти відвідали найменших людей планети - пігмеїв. Четверокласники були дуже здивовані і засмучені тим, що багато дітей з африканського континенту не вміють читати і писати, що вони не ходять до школи і важко працюють, щоб допомогти родині.
А потім учні побували в африканській савані з акаціями і баобабами. Побачили слонів, жирафів, зебру. Спробували «побігати наввипередки» зі страусом. І побували на «полюванні» разом з левами і гепардами. Повертатися додому не хотілось, але шкільний дзвоник покликав до наступного уроку. Бібліотекарі  запропонували дітям відвідати бібліотеку після занять чи у неділю, щоб продовжити захоплюючу мандрівку.

Поки учні 4-Б насолоджувались красою Африки, учні 4-А, під час бесіди-обговорення: «Птахи, що живуть поруч», підводили підсумки екологічної акції «Світ пернатих чекає підтримки дітей», яка розпочалась у січні місяці цього року. Саме учні 4-А виявились найактивнішими учасниками акції. Вони робили годівнички для птахів і підгодовували пернатих друзів цілу зиму. Багато хто з дітей прочитав книжку Ігоря Землянських «Наші птахи» та  іншу художню літературу про красу пташиного світу. Акція принесла користь не тільки пташкам, які не залишились голодними в суворі зимові дні, а й дітям, які розширили свій кругозір.

На літературно-географічну мандрівку «Слідами небачених тварин» завітали учні ІІ(6) - В класу гімназії. Діти мандрували морями і континентами, були у Сахарі і на дні океанському, а все для того щоб пізнавати нове про тварин і дивуватися ще більше! А, оскільки, мандрівка літературно-географічна, паралельно згадували твори, героями яких є тварини.
Діти завжди із нетерпінням чекають вікторин. Не винятком став і цей захід: кожен розумник, переможець мовної гри «Склади правильно прислів’я про тварину», отримав кумедну закладку «Акула», зроблену у техніці «Орігамі».
Наступною була віртуальна вікторина «Тварини – герої мультфільмів». Пройшла вона весело і невимушено, діти не тільки пригадали улюблені з дитинства мультфільми, але й познайомилися з цікавими фактами про реальних тварин-прототипів. На цьому веселощі не закінчилися, тож шестикласними з задоволенням подивилися короткометражний мультфільм «Веселі тваринки».


    Діти люблять гратись у піжмурки. А от можна так зробити з книжкою? Виявляється можна. У відділі для дошкільників і учнів 1-4 класів  бібліотекарі започаткували нову форму роботи (досвід колег бібліотеки смт. Війтівці, Волочиського р-ну, Хмельницької області). Бувають діти, яким важко вибрати собі книжку для читання, саме з такими дітьми бібліотекарі і грали у піжмурки. Вся література, захована у кольоровий папір. Вона новенька. Як чудово взяти до рук свіженьку, чистеньку книжку і стати її першим  читачем! Гарного вам читання, маленькі капітани!

Немає коментарів:

Дописати коментар