четвер, 13 квітня 2017 р.

Живи по совісті, бережи природу!

«Живи по совісті, бережи природу!» Такими словами розпочався однойменний захід у читальному залі центральної міської бібліотеки, присвячений Дню навколишнього середовища, який відзначається в Україні щорічно у третю суботу квітня.
На екологічний бумеранг, що проходив на імпровізованій квітковій галявині, були запрошені школярі молодших класів ЗОШ №4. 

Бібліотекарі розіграли міні-сценку, героями якої були Браконьєр, що рвав перші весняні квіти та Господиня лісу, яка заборонила йому це робити і пояснила чому. 
Далі дітям розповіли про правила поведінки на природі під час відпочинку, яких треба неухильно дотримуватись. Торкнулись проблеми сміття, адже вона найбільша та найголовніша, тому, що населення Землі – це суспільство споживачів.  На кожного з нас в рік  витрачаються 20 тон сировини. Але більша її частина 97% йде у відходи.
Для наочності школярам продемонстрували мультфільм про боротьбу зі сміттям, 
який підготували учні новокаховського ВПУ№16 під час тренінгу "Соціальна мультиплікація. Виготовлення соціальних мультфільмів", що відбувся наприкінці березня в центральній бібліотеці міста в рамках проекту "Співпраця регіонів в області опанування сучасних практик роботи з громадами" https://www.facebook.com/uk.donbas.krym/photos/a.1136073926496621.1073742266.639464946157524/1136085049828842/?type=3&theater
Потім діти показали свої знання з екології та безпеки життя, позмагавшись у грі-вікторині «Відгадай» та погравшись у лото «Чарівна скринька».
Завершуючи зустріч, працівники бібліотеки закликали учнів разом з батьками та друзями покращувати стан навколишнього середовища. Можливо, хтось прибере сміття в своєму дворі, а дехто просто не залишить слідів свого перебування на природі. Разом ми зробимо навколишнє середовище кращим, і надалі не забуватимемо про його охорону та збереження природних скарбів, адже наше майбутнє залежить саме від нас!


Немає коментарів:

Дописати коментар