середу, 19 квітня 2017 р.

Віртуальна еко-екскурсія

19 квітня, весна в самому розпалі, а в Новій Каховці, коли все квітне, випав сніг. Але незважаючи на погодні умови, клуб «Краєзнавець» зібрався на своє чергове засідання. І поринули присутні у віртуальну еко-екскурсію «Перлина південного Причорномор’я» по Чорноморському державному заповіднику, якому виповнюється 90 років з часу заснування. Заповідник підпорядкований Національній академії наук України. Центральна садиба заповідника знаходиться в м. Гола Пристань на відстані 18 км. від Херсона, на березі річки Конки.
Чорноморський заповідник складається з трьох ділянок: лісостепової, приморської та острівної.
Фауна заповідника нараховує близько 3500 видів.





У грудні 1984 року Чорноморський біосферний заповідник затверджений ЮНЕСКО та включений в міжнародну мережу біосферних заповідників.
Чорноморський державний біосферний заповідник – самий великий на території України. Його територія, відповідно Рамсарській конвенції, включена до списку водно-болотних угідь, які мають міжнародне значення головним чином як місце проживання водно-болотних птахів.
Флора і фауна заповідника вражає своєю красою і різноманітністю. Ось і перегорнули члени клубу ще одну сторінку цікавих фактів про Херсонщину.



Немає коментарів:

Дописати коментар