пʼятницю, 2 вересня 2016 р.

Осінь зустрічає школярів

Ось і сплинуло літо. На перший урок  у міську  бібліотеку для дітей завітали учні, тепер вже 4-Б класу гімназії. Вони подорослішали, добре відпочили  і з гарним настроєм повернулися до школи.
А розпочалася зустріч з хвилини мовчання на згадку про наших захисників,які віддали своє життя за те, щоб тисячі малят прийшли до Храму Науки і сіли за парти у вільній і незалежній Україні.
Всі добре поспілкувались. Гімназисти розповіли  бібліотекарям про те, як у колі  своїх родин святкували 25-ту річницю Незалежності нашої держави.
Потім відбулась відео-гра по роликам телеканалу ПЛЮСПЛЮС «Наші обереги». Діти згадали і ляльку-мотанку, і вишиванки, і наші державні кольори, і український танець «Гопак». А у кінці зустрічі бібліотекарі закликали дітей берегти свою Батьківщину та її природу, любити рідний край, прикрасити країну гарними вчинками, і щоб ім’я кожного роду звучало у віках лише з добрим словом.




1-ше вересня! Цей день завжди урочистий і хвилюючий, особливо для першокласників, адже саме з нього починається незвіданий, цікавий і, водночас, нелегкий шлях до пізнання, до нових звершень, до самостійного життя.
А хто як не книга, наша мудра порадниця, поведе першачків у дивовижний і чудовий світ, знайомлячи з різними людьми. Жодного дня не пройде, щоб вони не звернулись до неї, тому працівники міської бібліотеки №2 з радістю запросили дітей познайомитися з бібліотекою та її незвичайними та дивовижними мешканцями, які поведуть хлопчиків і дівчаток у величезний світ казок, пригод, фантастики. 


Звичайно учні дізналися, як з’явилися найдавніші книги, «сторінками» яких ставали камені, стіни печер, вояцькі щити, глиняні таблички, пергамент та папірус. За допомогою слайдів вони побачили, книги-гіганти та книги-малютки. Найцікавішим було для  дітлахів переглянути лялькову виставу «Світ знань відкриває книга», повідгадувати загадки та відомі для них пісні.  

Наприкінці бібліотекарі побажали усім школярам зустріти добрих і надійних друзів не тільки серед людей, а й книжок, щоб їх здібності, наполегливість стали запорукою визначних успіхів у дорослому житті.


«Бути розумним - це круто!» - під таким девізом в Таврійській міській бібліотеці до 1-го Вересня організована виставка пізнавальної літератури «Про граніт науки та школярські муки»
та виставка-бенефіс журналу «Смайлик». 

Перший рік виписує цей журнал бібліотека, але він одразу став улюбленцем дітвори. Лабіринти, конкурси, головоломки, кросворди, плюс розіграш призів - якщо розв’яжеш не менше 5-ти завдань. Але для цього треба багато знати і в цьому допоможе журнал «Смайлик». Заголовки його розділів самі говорять за себе: «Цікавий світ тварин», «МІркувалки», «Цікава наука», «Англійська для тебе», «Чомучка для допитливих», «Шифрограмка», «Орігамі» - для умілих рук, а ще «Реготалки» - для веселого настрою.  



Немає коментарів:

Дописати коментар