пʼятницю, 16 вересня 2016 р.

Екологічна мозаїка

В пункті видачі міської бібліотеки №2, для жителів робітничого селища, була проведена екологічна мозаїка «Земля чекає допомоги». Бібліотекар Новосьолова С. М. розповіла, що 16 вересня – Міжнародний день захисту озонового шару. Цей день відзначають з 1995 року в пам'ять про підписання Монреальського протоколу щодо необхідності збереження озонового шару, який фільтрує сонячне проміння. Втрата озонового шару стратосфери, який захищає усе життя на Землі, від згубної дії ультрафіолетового випромінювання сонця, вважається однією з головних глобальних проблем, з яким світова спільнота увійшла в нове тисячоліття. Озоновий шар надійно захищає поверхню землі від ультрафіолетової радіації, згубної для живих організмів.

Нагаець І. О., бібліотекар міської бібліотеки №3, підготувала цікаву доповідь про забруднення навколишнього середовища автотранспортом. Кількість моторизованого транспорту в усьому світі складає 630 млн., це є великою загрозою для людства, адже викликає захворювання верхніх дихальних шляхів, серцево-судинної системи, різні онкопаталогії.
Місцевий поет Сурайкін Ю. О. підготував збірку своїх віршів про природу та  захист всього живого на Землі.
Із підземельного ядра,
Проходить вир життя і смерті.
Від мороку та горя в серці,
Вбивають діти ніжне тіло.
Своєї мами рвуть волосся,
Триматися немає сили,
Й кричати з неба в стоголосся.
Ніхто не хоче рятувати
Планету матір від отрути
Їй залишається вдихати
Ковток надії, снів, спокути.
  Присутні прийшли до висновку, що подолання проблеми захисту озонового шару можливе лише завдяки скоординованим діям усіх націй та верств суспільства на глобальному рівні. 

Немає коментарів:

Дописати коментар