вівторок, 20 вересня 2016 р.

Герберт Уеллс - погляд в майбутнє

Будь-яку казку можна втілити в життя.
Позбався непотрібного сміття!
Вхопись за мрію і не відпускай...
«Фантастика і є реальність», - пам'ятай.

Сьогодні до центральної міської бібліотеки завітала восьмикласники ЗОШ №4 на літературний круїз «Фантастичний світ Герберта Уеллса», присвячений 150-річчю від народження видатного англійського письменника.
Впродовж заходу бібліотекарі Сембратович С.Л. та Ісакова Є.Ю. зробили декілька віртуальних зупинок для ознайомлення з життям та творчим доробком майстра пера. Завдяки цьому присутні переглянули відео «Герберт Уэллс – взгляд в будущее». 
Потім уявно подорожували по сторінках роману «Війна світів». Дізнались, що твори Уеллса переведені на багато мов світу, за його романами поставлено кілька фільмів. Творчість Уеллса справила значний вплив на розвиток сучасної наукової фантастики. 
Учні змогла побачити пам’ятники людині-невидимці, присвячений герою роману «Людина-невидимка», у вигляді бронзових капців, які тільки й залишилися видимими у невидимки, встановлений на вул. Йосипа Сліпого у Тернополі, біля торгового центру «Атріум». В Єкатеринбурзі (Росія) встановлено пам’ятник людині-невидимці у вигляді плити розміром метр на метр із відтисками правої та лівої ступні. Також пам’ятник «вторгненню марсіан» (роман «Війна світів») встановлено у Вокінгу та ін.


Немає коментарів:

Дописати коментар