середу, 28 вересня 2016 р.

Ідеолог державної незалежності України

З метою вшанування видатного українського державного та політичного діяча, історика та організатора української науки та з нагоди 150-річчя від дня народження М. Грушевського, юнацька бібліотека спільно з музеєм історії міста Нова Каховка організували та провели змістовний захід для учнів ПТУ №14.
 Вечір-портрет "Ідеолог державної незалежності України" ставив за мету, якнайкраще усвідомлення молоддю внеску Михайла Сергійовича Грушевського в українську науку і державність. "Я сам прийшов до політики через історію, і сей шлях вважаю нормальним - тільки він мусить бути проведений відповідно широко", - ці слова М. С. Грушевського стали провідними у просвітницькому заході. Все своє життя Михайло Грушевський відстоював концепцію самостійного історичного розвитку українського народу і вершиною прагнень стала його діяльність на чолі Української Центральної Ради. 
Переглянувши кадри хроніки тих часів, фотографії та ознайомившись із життям та діяльністю М. С. Грушевського, присутні дійшли висновку, що він являє собою одну з головних постатей українського національного самоствердження.
Праці видатного вченого, а також матеріали про життя і діяльність великого сина України були представлені на тематичній полиці "Відомий історик і політичний діяч", огляд якої було запропоновано учням. 
Задля того, щоб молодь могла у разі потреби швидко знайти необхідні матеріали, бібліотекарі ознайомили їх з електронними ресурсами, якими користувались під час підготовки заходу.


Немає коментарів:

Дописати коментар