четвер, 25 серпня 2016 р.

Іван Франко – ясне сонце на українському небі.

     2016 рік в Україні проголошено роком Івана Франка. В бібліотеках ЦБС до 160-річчя від дня народження Івана Франка оформлені тематичні полиці.

Іван Якович Франко – усебічно обдарований, енциклопедично освічений, надзвичайно працьовитий. Він виявив себе на багатьох ділянках української культури. Був поетом, прозаїком, драматургом, критиком й істориком літератури, перекладачем, видавцем. Сюжети для творів Франко черпав з життя і боротьби рідного народу, з першоджерел людської культури.  Був «золотим мостом» між українською і світовими літературами. Україна може перед усім світом пишатися такою геніальною людиною.

Франко – це безмежна країна, яка досі не має своєї наукової карти. Він завжди думав про свій народ, віщував йому славне майбутнє. Іван Франко жив і творив, випереджаючи час. Велика філософія життя, розгорнена у творах Франка, до кінця ще не збагнена. Як актуально і сьогодні звучать слова Каменяра! 
«Щезнуть сльози, сум нещастя,
Сила родиться й завзяття
Не ридать, а добувати,
Хоч синам, як не собі,
Кращу долю в боротьбі».

До 160-річчя від дня народження І.Я.Франка, міська бібліотека № 2 пропонує переглянути  виставку-портрет «Безмежні світи Івана Франка», яка відкрилася в дорослому читальному залі.

Немає коментарів:

Дописати коментар