пʼятницю, 22 квітня 2016 р.

Земля - наш дім

Екологія хвилююча тема для всього людства і вона актуальна для наймолодшого міста області – Таврійська. Бібліотека  №4 м. Таврійська веде активну роботу з екологічного просвітництва громади, тому 21 квітня в приміщенні бібліотеки зібрався "Круглий стіл" із обговорення питань щодо шляхів ліквідації незаконного сміттєзвалища в районі залізничного вокзалу м. Таврійська та запровадження системи роздільного збору відходів. 
Стіл відбувся за фінансової підтримки Шведського агенції міжнародного розвитку та співробітництва "SIDA". Ініціатором заходу виступила НК МГЕО "Мама -86 – Нова Каховка" та її голова Козак Т.Ф., яка виступила з доповіддю "Сучасні сміттєзвалища, їх вплив на довкілля і людину. Можливості щодо зміни ситуації з приводу рекультивації та ліквідації незаконного сміттєзвалища в районі залізничної станції "Каховка". 
Представники переробних підприємств та пунктів прийому вторинної сировини прийняли участь у дискусії щодо зменшення навантаження сміття на звалище. 
Заступник міського голови м. Таврійська – Марчук Л.В. ознайомив присутніх з планами Таврійського міськвиконкому щодо вирішення ситуації. Дискусія була гарячою і прийняті рішення дають надію на покращення ситуації зі сміттям в м. Таврійську. 

А сьогодні, 22 квітня,  учні ІІ-А класу гімназії, завітавши на еко-подорож «Наш дім – планета Земля» до міської бібліотеки для дітей, дивувалися  й захоплювалися географічними чудесами й уже зробленими відкриттями.  На власні очі бачили, як зароджувалося життя на нашій планеті, знамениті водоспади, таємничі озера та печери, підводні коралові рифи, блискучі під сонцем льодовики та інші найцікавіші факти, що стосуються природних явищ, материків, морів, річок, гір, вулканів і долин.
 З величезним інтересом діти дізналися  якими  були  найдавніші, найперші тварини, чиї голоси почула первісна планета Земля, про розвиток життя на Землі та походження людства.
Віртуально погортали сторінки  Чорної книги, як попередження  для людей і нагадування про тих представників нашого світу, яких повернути вже не можна.
Сподіваємося, що сьогоднішня зустріч  у стінах бібліотеки  змогла розбудити  і розвинути інтерес дітей  до історії та культури людства, навчила дбайливо ставитися до навколишнього світу, захоплюватися ним, плекати й охороняти нашу прекрасну тендітну планету - Землю.
Після  заходу шестикласники ознайомилися з енциклопедіями, книжками та журналами  про досягнення і відкриття в області географії.

Немає коментарів:

Дописати коментар