вівторок, 19 квітня 2016 р.

Тиждень молодіжної книги набирає обертів

    В рамках другого дня Тижня молодіжної книги, у читальній залі центральної  бібліотеки, працював відеосалон. Зустрічі зі своїм рідним кіно проходили для молоді міста. Репертуар складався з екранізації творів українських письменників шкільної програми, а саме: Карпенко – Карий І. «Сто тисяч», Куліш П. «Чорна рада». Перед показом фільму бібліотекарі обов’язково розповідали про історію написання твору та режисера і  акторів кінострічки.




    Після демонстрації кіно, учні обговорювали сюжет, давали свою оцінку  акторській грі, кожен висловлював своє ставлення до переглянутого і, щоб спів ставити екранізацію з оригіналом художнього твору,у молоді виникло бажання прочитати книгу.
Сьогодні в читальному залі центральної бібліотеки відкрилася книжкова виставка «В долонях Всесвіту – Земля». Юнаки і дівчата виявили неабияку зацікавленість цією темою, адже саме молоді вирішувати екологічні проблеми сучасності.

Продовжуючи екологічну тему, бібліотекарями  міської бібліотеки №2 для учнів ЗОШ № 10 була проведена слайд-подорож  «Вода - ти чудо! Ти – життя!» Разом з бібліотекарями Носенко О.А. та Скрипаль К. І діти здійснили подорож у світ стихії води. Вони дізналися про цікаві властивості цієї чудової  речовини, з великим задоволенням мандрували по морях та океанах Землі.
Старшокласники дізналися про Маріанську впадину, підводні водопади, найбільші річки, моря та океани світу. Познайомилися з незвичайними озерами землі: Кок-Коль, Келімуту, Ретба, Йеллоустон, Сіді Моаме Беналі, Тітікака та ін.





Немає коментарів:

Дописати коментар