понеділок, 25 квітня 2016 р.

Кращі читачі Нової Каховки у «Великій книзі читацьких рекордів Херсонщини-2016»!

21 квітня кращі читачі нашого міста, переможці 2-го етапу міського конкурсу на звання найкращого читача 2016 року  «Велика книга читацьких рекордів Херсонщини», учні ЗОШ № 5 – Бабич Сергій, учень 6 класу та Сидоркіна Анна, учениця 7 класу прийняли участь у 3-му обласному етапі конкурсу, який відбувся в обласній бібліотеці для дітей ім. Дніпрової Чайки (м.Херсон).
Під час ранкової реєстрації наші юні переможці отримали дипломи за перемогу у 2-му , міському етапі конкурсу.

Згодом для усіх, хто приїхав на заключний етап, була організована екскурсія по обласній дитячій бібліотеці, а о 10.00 годині ранку  розпочалися фінальні змагання.  Формою їх проведення в цьому році були:
- тестування за творами української та світової літератури
- конкурс есе – роздум про книгу, читання та бібліотеку
А в цей час на ганку бібліотеки розгорнули 10-метровий прапор України біля якого після змагань зібралися всі учасники конкурсу, щоб взяти участь у грандіозному флеш-мобі  «Читай українське!»

Після такої урочистої хвилини патріотизму усіх гостей та учасників запросили на свято де й було оголошено імена цьогорічних переможців, найкращих читачів області. Міська бібліотека для дітей хоче поділитися радістю – серед найкращих є й наш міський читач – Бабич Сергій, який посів 2-е місце серед учнів 6-х класів. Вітаємо Сергія та дякуємо його батькам, педагогічному колективу ЗОШ № 5 та бібліотекарям  міської бібліотеки-філії № 4 Новокаховської ЦБС.
Але святкові урочистості на цьому не закінчилися. Працівники обласної дитячої бібліотеки запропонували найкращим читачам області взяти участь у літературно-пригодницькому квесті по бібліотеці, після якого усі гості були запрошені на  літературно-художній екскурс містом Херсон. Особлива місія у найкращих читачів області була на площі Свободи. Тут відбулася церемонія покладання квітів до постаменту «Слава Небесній сотні».  Такий  урок патріотизму гості обласної дитячої бібліотеки , учасники обласних конкурсів отримують не вперше. Церемонія вже стає традицією, ми вдячні організаторам за таку нагоду.
Конкурс «Найкращий читач – 2016» закінчився, але продовжується дитяча дружба з книгою, українською книгою. Тож, до зустрічі у наступному році! Долучайтеся до «Великої книги читацьких рекордів Херсонщини»!

Немає коментарів:

Дописати коментар