четвер, 21 квітня 2016 р.

Ніхто не залишився байдужим

В рамках Тижня молодіжної книги проходять цікаві заходи для молоді.
До 30-ї річниці Чорнобильської трагедії зі студентами Новокаховського агротехнічного коледжу у читальній залі Центральної бібліотеки, було проведено вечір-реквієм «На розпеченому серці реактора».  

Студентська  молодь, переглянувши документальний фільм «Чорнобильська катастрофа» і, поринувши у час тих подій, висвітлила для себе  проблеми, пов’язані з трагічними наслідками катастрофи, присутні згадали імена перших ліквідаторів аварії та вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання.


В краєзнавчий відділ центральної міської бібліотеки молодь була запрошена на бібліотечний шоу-рум "Краєзнавча книга", де мала змогу ознайомитися з колекцією краєзнавчої літератури


Сьогодні гостям з Новокаховського вищого професійного училища, завітавшим до юнацької бібліотеки,   випала нагода здійснити подорож по Херсонщині і ознайомитись з деякими пам'ятками історії та архітектури національного значення. Завдяки тому, що подорожували віртуально, побувати встигли одразу в декількох місцях. Завітавши до Херсона,  побачили Катерининський собор, Очаківську та Московську брами Херсонської фортеці, довідавшись хто був авторами цих споруд та з іменами яких видатних людей вони пов'язані. Потім опинились вже зовсім поряд з Новою Каховкою –  у Корсунському Богородицькому монастирі, який вразив перш за все муром із баштою, що вподобали лелеки. Залишивши землі села Корсунка, опинились на іншому березі Дніпра – у місті Берислав. Тут оглянули унікальну пам'ятку - старовинну дерев'яну Свято-Введенську церкву, переправлену до Бериславу  козаками. Далі мандри привели до Свято-Григоріївського Бізюкова монастиря, що розташований на березі Дніпра – у селищі Червоний Маяк. Обитель здивувала колишнім розмахом і печерною церквою. Останньою відвіданою історичною пам'яткою стала Кам'янська Січ де ще можна побачити залишки козацької столиці і віддати шану українським лицарям.

Херсонщина красива, багата, а саме головне рідна. Про географічні та кліматичні умови нашої малої Батьківщини, про сільський та зелений  туризм, природно-заповідний  фонд, рекреаційний  потенціал, а також  про музеї, фестивалі, котрі проходитимуть у нашому сонячному краї, користувачі бібліотеки дізнатися, переглянувши документи, що експонуються на книжковій виставці «Херсонщина туристична»

Всі дуже добре знають міську бібліотеку №2, але для більшої популяризації  бібліотеки серед молоді, в рамках Тижня молодіжного читання, бібліодесант  «пішов в люди». Молодь отримала візитівки про роботу бібліотеки та запрошення стати  її користувачами.



Чого тільки не вигадає людська уява, яких тільки чудес не створять руки майстрів? Нестримна фантазія вітчизняних скульпторів породжує чудернацькі пам’ятники, які дивують не лише українців, але і численних гостей нашої країни. Саме про незвичні пам’ятники України  21 квітня  студенти НКПТ дізнались прослухавши і переглянувши слайд-галерею «У підніжжя монументу».
Всі ці скульптурні композиції розкидані по різних куточках України, і не всім вдасться побачити їх усі наживо. Тому дізнатись про український колорит ще більше студенти змогли завітавши до міської бібліотеки №2.



В Таврійській бібліотеці юнаки та дівчата відвідали відео-галерею "Подорожуючи сторінками української сучасної книги". З допомогою мультимедійних ресурсів – це дійсно стало захоплюючим дійством. Учні 10 класу ЗОШ №5 познайомилися з творчістю Марини та Сергія Дяченків і новим видом реклами книг – буктрейлером: коротким відеороликом за мотивами книги. Яскраві буктрейлери на твори фантастики Дяченків нікого із молоді не залишили байдужими і спонукали їх прочитати ці глибокі психологічні твори, що піднімають питання вічних цінностей людства – доброти, любові, взаєморозуміння і толерантності.









Немає коментарів:

Дописати коментар