понеділок, 7 лютого 2022 р.

Book-салон. 185 років роману «Посмертні записки Піквікського клубу»

     07 лютого світ відзначає 210 років від дня народження Чарльза Діккенса – англійського письменника, який ще за життя набув світової слави.

До цієї особистої дати цього річ додалась і літературна - 185 років з часу коли побачив світ перший роман Діккенса «Посмертні записки Піквікського клубу».

Бібліотекарка центральної міської бібліотеки Ірина Осадча  запросила до Book-салону 185 років роману «Посмертні записки Піквікського клубу» присвяченого цим двом датам, студентів «Новокаховського фахового коледжу Таврійського державного агротехнологічного університету ім.  Дмитра Моторного».

Молодь дізналась про дитячі роки Чарльза, що були сповнені випробуваннями, його юність, наповнену наполегливою працею над собою та  зрілі роки, за які Діккенс нажив всесвітньої слави та великих статків.


У студентів виникло питання: «Чому розмова йде саме про роман «Посмертні записки Піквікського клубу». Звичайно, цей твір не настільки популярний як написані пізніше, але саме він приніс молодому письменнику гучну славу і успіх. Саме вихід друком «Записок» зміцнив віру Діккенса у його письменницьке покликання. Роман став феноменом в історії літератури, бо він породив піратські копії, його розібрали на цитати, за ним ставили театральні постановки та виготовляли різноманітні супутні товари подібні до тих що були описані у романі. Отже роман сколихнув світ і вплинув на всю культуру. До того ж з перших сторінок підкорює відмінний гумор твору.

І. Франко зараховував англійського романіста до плеяди найталановитіших, відзначаючи, що він «буде рівночасно зрозумілий і цікавий не тільки для своїх найближчих земляків, але й для цілого цивілізованого світу», оскільки читачі найдуть у його творах «ті самі чуття, сумніви, страждання, симпатії, що становлять суть душі сучасного освіченого чоловіка».

Увазі молоді були також представлені твори та література присвячена життю і творчості романіста з фонду Новокаховської центральної міської бібліотеки, зокрема книги від Українського інституту книги.


Немає коментарів:

Дописати коментар